detector.media
11.10.2019 16:45
Компанія Коломойського заявила в поліцію про незаконний продаж журналу «Фокус» у 2013 році
Компанія Коломойського заявила в поліцію про незаконний продаж журналу «Фокус» у 2013 році
Національна поліція розслідує кримінальне провадження за заявою компанії «Акютел ЛТД» (Кіпр) щодо незаконної втрати у 2013 році компанією 50% корпоративних прав у ТОВ «Видавництво Фокус».

Про це стало відомо з ухвали Печерського районного суду, яка була оприлюднена 7 жовтня 2019 року.

Основними активами ТОВ «Видавництво Фокус» на момент продажу були журнал «Фокус», сайт новин focus.ua і спецпроект «Фокус. Красива країна». Беніфіціарами кіпрської компанії «Акютел ЛТД» є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Провадження відкрито 30 серпня 2019 року і перебуває під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури. Воно відкрито за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Генеральна прокуратура звернулася до суду з проханням надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Суд задовольнив це клопотання.

За останні шість років власники «Фокуса» кілька разів змінювалися. Станом на 2019 рік видавцем журналу «Фокус» і сайту focus.ua є ТОВ «Фокус медіа», яке належить медіабізнесмену Анатолію Євтухову.

Власником ТОВ «Видавництво Фокус», за даними єдиного державного реєстру, є мешканець Донецької області Микола Швець. Він же з квітня 2014 року є керівником компанії.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у Національної поліції та останнього власника журналу «Фокус» Анатолія Євтухова.

Нагадаємо, 17 червня 2013 року компанія UMH group Бориса Ложкіна продала проект «Фокус» українській групі Vertex United Бориса Кауфмана. Щодо другого акціонера проекту «Фокус» Геннадія Боголюбова UMH group повідомляла, що він також повністю продав свої акції в проекті.

Через кілька місяців весь холдинг UMH group було продано компанії СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

Наприкінці 2016 року стало відомо, що власник радіохолдингу Business Radio Group Анатолій Євтухов придбав видавничий дім «Фокус медіа». Він заплатив Борису Кауфману за бренд «Фокус» 2 млн грн.

На початку серпня 2019 року власник «Фокуса» Анатолій Євтухов заявив про продаж видання. Однак нового власника поки що не назвав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY