detector.media
11.10.2019 13:45
Оголошено оновлений перелік переможців 11-го пітчингу Держкіно. Їх стало вдвічі менше
Оголошено оновлений перелік переможців 11-го пітчингу Держкіно. Їх стало вдвічі менше
Список переможців Одинадцятого конкурсу кінопроєктів, що претендують на державну фінансову підтримку, скоротили зі 101 до 46.

Переможців 11-го Пітчингу Держкіно на своєму засіданні 10 жовтня 2019 року переглянула Рада з державної підтримки кінематографії.

Нагадаємо, що результати 11-го пітчингу Держкіно викликали обговорення кіноіндустрії, зокрема новообраний міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський просив переглянути їх через перевищення бюджету (Рада з державної підтримки кінематографії затвердила переможців на суму державного фінансування 1,6 млрд грн при закладеному бюджеті в 500 млн грн).

Тепер перелік переможців має такий вигляд (клікніть, щоб збільшити картинку):

На засіданні 10 жовтня члени Ради з держпітримки кінематографії перерозподілили цьогорічні кошти Держкіно, через те, що цього року пітчинг серіалів провести вже не встигають. 20 млн грн, які закладалися на них від початку, перевели на переможців 11-го і 12-го пітчингів. Таким чином, цього року відомство витратить на виробництво кіно 454 млн. 900 тис. грн.

Детальніше читайте в матеріалі «Нові переможці 11-го та 12-го пітчингів Держкіно: де логіка?»

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський 12 вересня цього року заявив про намір переглянути результати 11-го пітчингу через перевищення бюджету (Рада з державної підтримки кінематографії затвердила переможців на суму державного фінансування 1,6 млрд грн при закладеному бюджеті в 500 млн грн). Пізніше він зазначив, що не може скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно, але рекомендує Раді з держпідтримки кінематографії переглянути результати та планує ввести рейтинг режисерів і продюсерів, які претендуватимуть на державну фінансову підтримку надалі.

1 жовтня Рада з державної підтримки кінематографії провела засідання, на якому вирішила звернутися до Міністерства фінансів із проханням дослідити, чи вийшли члени ради за рамки своїх повноважень. Наступного дня Бородянський запропонував Раді піти у відставку через неспроможність вирішити ситуацію самостійно. 

Звернення до Ради з державної підтримки кінематографії зі своїми пропозиціями щодо того, як розподілити фінансування переможців 11-го пітчингу оприлюднювали Асоціація кінопродюсерів України та Гільдія режисерів України

Як писав «Детектор медіа», одинадцятий пітчинг, у якому взяли участь ігрові фільми, пройшов у кінці липня цього року. Не зважаючи на заяви Бородянського про перевищення бюджету, Держкіно в кінці вересня провело дванадцятий пітчинг, де змагалися документальні та анімаційні стрічки. Тринадцятий пітчинг, серіальний, відомство збиралося провести в жовтні-листопаді цього року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY