detector.media
10.10.2019 18:30
У Полтаві журналіст Ярослав Журавель просить суд переглянути вирок для його нападників
У Полтаві журналіст Ярослав Журавель просить суд переглянути вирок для його нападників
На думку журналіста, обвинуваченим потрібно обрати більш сувору міру покарання.

Про це повідомляє полтавське видання «Зміст».

Так, вирок обвинуваченим у побитті журналіста Ярослава Журавля оголосили 9 вересня: Мустафа Алоєв та Антон Пазенко отримали по 2 роки обмеження волі. Крім того, вони мають виплатити потерпілому40 тис. грн моральної шкоди, а також відшкодувати кошти, витрачені на судовий збір та правову допомогу.

7 жовтня журналіст подав апеляційну скаргу на вирок Київського райсуду Полтави. Він вважає, що «обмеження волі» - недостатньо сувоа міру покарання. Розглядатимуть у Полтавському апеляційному суді.

Сторона захисту раніше повідомляла, що також оскаржуватиме вирок в апеляції та наполягатиме на тому, щоб Антона Пазенка і Мустафу Алоєва виправдали.

Нагадаємо, у травні 2018 року поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

9 липня 2018 року полтавські правоохоронці оголосили про підозру особі, яка побила журналіста Ярослава Журавля.

14 серпня 2018 року затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті журналіста.

19 грудня 2018 року в Київському районному суді Полтави обвинувачені погрожували потерпілому журналісту розправою та ображали присутніх у залі суду журналістів видань «Зміст» і «Полтава365».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY