detector.media
10.10.2019 15:26
Офіс президента відмовив в акредитації приблизно 50 журналістам
Офіс президента відмовив в акредитації приблизно 50 журналістам
Офіс президента відмовив в акредитації на пресмарафон Володимира Зеленського близько 50 представникам ЗМІ. Про це повідомив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко журналістам у кулуарах пресмарафону.

За його словами, це були «незрозумілі ЗМІ» або видання, які хотіли акредитувати одразу п’ятьох осіб. «Ми не акредитувати лише якісь незрозумілі ЗМІ – близько п'ятдесяти з чотирьохсот заявок», – повідомив він. Акредитовано на пресмарафон понад 300 представників ЗМІ.

Кирило Тимошенко повідомив, що було всього три випадки, коли журналістам спочатку підтвердили, а потім відмовили в акредитації, але всі вони, врешті-решт, потрапили на захід.

За його словами, єдиною метою організації цієї зустрічі було, щоб усі журналісти змогли поставити запитання. Формат придумав сам Володимир Зеленський. Місце знайшли буквально вчора, воно виявилося єдиним, яке пасувало до такого формату. «Щодо приміщення – інших претендентів у нас просто не було», – сказав пан Тимошенко.

Як повідомив пан Тимошенко виданню LB.ua, прес-конференцію президента оплатило Державне управління справами. «Ми сплатили за їжу, якою пригощають журналістів. За оренду ми не платимо», - сказав він.

Щодо інших зустрічей із журналістами – Кирило Тимошенко запевнив, що вони будуть регулярно відбуватися, але періодичність він не зміг уточнити. Формат зустрічей може бути зміненим.

На запитання «Детектора медіа», чи підтримує Кирило Тимошенко відсутність акредитації російських ЗМІ, у тому числі державних, у Верховній Раді, він відповів: «Я підтримую неакридитацію пропагандистських ЗМІ». На додаткове запитання про те, за якими критеріями він визначає пропагандистів, він відповів, що це питання до Верховної Ради та керівника пресслужби президента та Ради, які визначають це.

Нагадаємо, сьогодні, 10 жовтня, з 10:00 на київському ринку їжі (вул. Московська, 8) відбувається пресмарафон президента Зеленського. За форматом, журналістів формують у групи по 7-10 осіб, групи мають змінюватися щопівгодини.

На пресмарафон акредитовано понад 300 журналістів. Подію наживо транслюють наживо телеканали «UA:Перший», Прямий, «112 Україна», NewsOne, 5 канал, «Еспресо» та ZIK. Вони також транслюють пресмарафон президента на своїх YouTube-каналах.

«Детектор медіа» проводить текстову онлайнтрансляцію пресмарафону президента.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY