detector.media
10.10.2019 11:49
У «Зеонбуді» дотримуватимуться нового закону щодо власності, однак вважають деякі його положення дискримінаційними
У «Зеонбуді» дотримуватимуться нового закону щодо власності, однак вважають деякі його положення дискримінаційними
Оператор-провайдер «Зеонбуд» приводить свою діяльність у відповідність до норм нового закону, який забороняє іноземцям володіти загальнонаціональним цифровим провайдером.

Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказала виконувачка обов’язків генерального директора ТОВ «Зеонбуд» Ірина Аляб'єва.

«Ми будемо дотримуватися законів України. Наразі законопроєкт перебуває на підписі у президента й набуває чинності через місяць із дня опублікування. Тож у нас є час для приведення діяльності у відповідність до чинного законодавства. Вже понад вісім років «Зеонбуд» працює виключно в законодавчому полі України й має намір і надалі чітко дотримуватися вимог чинного законодавства України», - зазначила вона.

Однак, попри це Ірина вважає, що окремі новації прийнятого законопроєкту мають досить дискримінаційний характер: «Наприклад, чому народні депутати вважають громадян України більш відповідальними, ніж громадян країн Євросоюзу, з якого Україна бере приклад і дуже бажає бути його членом?! З одного боку, президент та прем’єр-міністр публічно й активно заохочують європейських інвесторів до співпраці, а з іншого — народні депутати накладають обмеження на таку співпрацю».

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон, який заборонить іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям.

Фото: Незалежна асоціація телерадіомовників

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY