detector.media
09.10.2019 19:34
Зеленський - журналісту: «Дівчинки немає, нічого страшного з вами не буде»
Зеленський - журналісту: «Дівчинки немає, нічого страшного з вами не буде»
Так президент натякнув на штовханину своєї прессекретарки Юлії Мендель із іншим журналістом «Радіо Свобода».

Голова держави знову відреагував на поведінку своєї речниці щодо журналістів жартом. Відповідне відео розмістив проєкт «Радіо Свобода» - «Крим.Реалії».

«Дівчинки немає, нічого страшного з вами не буде. Ви ж дівчат боїтесь», - сказав Зеленський журналісту «Крим.Реалії», який звернувся до нього із запитанням.

Нагадаємо, наприкінці вересня Юлія Мендель штовхнула журналіста «Схем» Сергія Андрушка, намагаючись «захистити» президента Володимира Зеленського та голову ОП Андрія Богдана від незручних запитань.

Наступного дня речниця пояснила, що «зупиняла» журналіста, бо той «втручався в особистий простір» першої особи держави. Але, вочевидь, вона робила це занадто наполегливо.

Про перешкоджання журналістській діяльності з боку речниці президента України заявили ще троє журналістів: Крістофер Міллер з «Радіо Свобода», Наталія Шимків з видання «Лівий берег» та Данило Яневський, який заявив, що написав на пані Мендель заяву до поліції.

Вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів. Спільнота незалежних журналістів «Ініціатива 34» висловила вимогу звільнення речниці за непрофесійність. Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав Зеленського публічно відреагувати на «загрозливе» перешкоджання роботі журналістів.

Єдиною реакцією на заклики медійників був жарт президента. Через декілька днів після скандалу, розпочинаючи брифінг, Зеленський звернувся до Мендель: «Юля, ви сьогодні нікого не штовхали?».

3 жовтня головний редактор YouTube-проєкту «Ісландія», колишній шефредактор новин «РБК-Україна» Сергій Грішин розповів у соцмережі, що ходив до Офісу президента України, аби подарувати Зеленському повідок та намордник. Вони, за словами медійника, необхідні президенту для роботи з його речницею Юлією Мендель.

5 жовтня речниця президента Юлія Мендель у коментарі журналісту Максиму Опанасенку сказала, что Сергій Андрушко не натякав їй, що ображається, і закликала «говорити не тільки про свободу слова, а й про стандарти журналістики», налагоджувати діалог. Андрушко на це повідомив, що готовий до діалогу, але з новим речником президента.

Члени Ради зі свободи слова закликали президента вжити заходів щодо ситуації з Мендель для налагодження комунікації

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY