detector.media
09.10.2019 17:26
Viasat планує отримати 50% DTH-ринку – Пахольчук
Viasat планує отримати 50% DTH-ринку – Пахольчук
Після кодування сигналу медіагруп на супутнику Viasat планує отримати 50% DTH-ринку.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розказав керівник напрямку платного телебачення, виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

На сьогодні DTH-ринок формують два провайдера: Xtra TV і Viasat . І Ярослав Пахольчук не допускає можливості входження на цей ринок гравців ззовні. Однак конкретних намірів запустити ще одного супутникового провайдера в інших медіагруп наразі він не бачить. «Швидше з’явиться OTT чи IPTV», сказав він.

Також Ярослав зазначив, що вважає супутникового провайдера Xtra TV, який входить до складу «Медіа Групи Україна», не конкурентом, а партнером.

«Сьогодні DTH-ринок — це приблизно 90 тис. абонентів. Це ще не ринок. А на несформованому ринку нерозумно вести неконкурентні дії: ми маємо ухвалювати рішення, які дозволять збільшити кількісну, а потім і грошову базу DTH-ринку в цілому», зазначив він.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику. Дата остаточного кодування супутникового сигналу змістилася на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Основні етапи кодування передбачені в дорожній карті. Кодування транспортного сигналу «Зеонбуду» на супутнику відбудеться в жовтні.

 

Фото: «1+1 медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY