detector.media
08.10.2019 16:57
Асоціація кінопродюсерів України запропонувала порядок фінансування переможців 11-го пітчингу Держкіно
Асоціація кінопродюсерів України запропонувала порядок фінансування переможців 11-го пітчингу Держкіно
Асоціація кінопродюсерів України (АКУ) просить Раду з державної підтримки кінематографії надати перевагу тим переможцям 11-го пітчингу Держкіно, які плануть початок виробництва в 2019 році, та тим, які мають домовленості про копродукцію.

Відповідне звернення за підписом голови Асоціації кінопродюсерів України Володимира Яценка оприлюдено на фейсбук-сторінці об'єднання. 

АКУ просить Раду з держпідтримки кіно розглянути календарно-постановочні плани стрічок-переможців пітчингу та надати перевагу у фінансуванні тим, що планують запуск у виробництво в 2019 році для всіх конкурсних категорій. А також тим проєктам, які буде створено у копродукції задля збереження позиції України як надійного партнера на міжнародному ринку. Зокрема, асоціація просить підтримами:

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський 12 вересня цього року заявив про намір переглянути результати 11-го пітчингу через перевищення бюджету (Рада з державної підтримки кінематографії затвердила переможців на суму державного фінансування 1,6 млрд грн при закладеному бюджеті в 500 млн грн). Пізніше він зазначив, що не може скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно, але рекомендує Раді з держпідтримки кінематографії переглянути результати та планує ввести рейтинг режисерів і продюсерів, які претендуватимуть на державну фінансову підтримку надалі.

1 жовтня Рада з державної підтримки кінематографії провела засідання, на якому вирішила звернутися до Міністерства фінансів із проханням дослідити, чи вийшли члени ради за рамки своїх повноважень. Наступного дня Бородянський запропонував Раді піти у відставку через неспроможність вирішити ситуацію самостійно. 

Як писав «Детектор медіа», одинадцятий пітчинг, у якому взяли участь ігрові фільми, пройшов у кінці липня цього року. Не зважаючи на заяви Бородянського про перевищення бюджету, Держкіно в кінці вересня провело дванадцятий пітчинг, де змагалися документальні та анімаційні стрічки. Тринадцятий пітчинг, серіальний, відомство збиралося провести в жовтні-листопаді цього року. 

2 жовтня Кабмін звільнив виконувача обов'язків голови Держкіно Сергія Неретіна та заступника голови Держкіно Сергія Недзельського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY