detector.media
11.10.2019 10:45
ICTV покаже документальну стрічку «Слов’янськ. Початок війни»
ICTV покаже документальну стрічку «Слов’янськ. Початок війни»
Канал ICTV до Дня захисника України покаже спецпроєкт «Слов’янськ. Початок війни». Прем'єра відбудеться 14 жовтня о 13:00.

Про це повідомляє пресслужба каналу. 

«Слов'янськ. Початок війни» – це хронологічний топис найважливіших епізодів битви за Слов`янськ, захоплення якого загоном бойовиків Гіркіна-Стрєлкова  12 квітня 2014 року стало початком гібридної збройної військової агресії на Донбасі.

У стрічці використано архівні відео та інтерв'ю з ключовими військово-політичними керівниками України, які приймали рішення в тій битві, зокрема, з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, екс-секретарем РНБОУ, який тоді на посаді голови ВР виконував обов`язки Президента, Олександром Турчиновим, екс-Президентом Петром Порошенком, екс-міністром оборони Степаном Полтораком, екс-командувачем НГУ Юрієм Аллеровим, екс-начальником Генштабу Віктором Муженком, екс-народним депутатом і командиром Української добровольчої армії Дмитром Ярошем

Кожен складається з 12 розділів, які мають символічну назву-відображеня того, що відбувалось навесні 2014 року у Слов'янську. 

Документальний фільм «Слов'янськ. Початок війни» вироблено продакшн студією «Видавництво Час» у волонтерській співпраці з директором департаменту комунікацій МВС Артемом Шевченком, який виступив у тому числі сценаристом стрічки. 

«Звісно, неможливо висвітлити детально буквально все із тривалої 75-ти денної епопеї битви за Слов'янськ, але ми відобразили у цьому півторагодинному документальному фільмі головні епізоди і ключових персонажів... У кінці глядач побачить обличчя всіх 63 захисників України, які віддали життя за звільнення Слов'янська. Їхній пам'яті присвячено фільм», – прокоментував Артем Шевченко.

Фото: ICTV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY