detector.media
08.10.2019 11:38
Завершено зйомки документального фільму про Хор Верьовки
Завершено зйомки документального фільму про Хор Верьовки
Музичний документальний фільм-експеримент «Хор Верьовки. Now» виробляється за 100% фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомляється прес-релізом. 

Документальний повнометражний музичний фільм «Хор Верьовки»  присвячений історії Національного заслуженого академічного народного хору України імені Г. Верьовки, що гастролює по всьому світу, має національні та міжнародні відзнаки. 

Стрічка складається з виступів хору, підготовки до виступів та інтерв’ю з учасниками хору. Фільм покаже архівні матеріали і заведе глядача в святая святих - музей хору. Покаже склади тисяч костюмів і розкаже як їх готують до концертів та турів. Продемонструє вигляд і звучання різних інструментів, використовуваних і самотужки дороблених артистами оркестру. Про технічні нововведення, концертів в Іспанії, Північній Кореї, Польщі та поруч з Андреа Бочеллі. І оповість історії про існування, пересування та події хору за 76 років його існування.

Зйомки проходили з серпня цього року в головному приміщенні хору на бульварі Шевченка, в будівлі Верховної Ради, в Жовтневому палаці, під Києвом і поруч з Хотинської фортецею.

На чотири відомі народні пісні було зроблено окремі кліпи, що знімалися як в денний, так і в нічний час, за допомогою кранів та коптерів, на натурі та в павільйонах. 

Спікерами для фільму виступили керівник хору Зиновій Корінець, директор-розпорядник Ігор Курилів, концертмейстерка Ірина Мельниченко, головна хормейстерка Вікторія Ярема, балетмейстер Валерій Шинкаренко, артисти хору Тетяна Пирогова і Степан Школьний, Олена Комісаренко і родина Дарморіс, артисти балету Андріана Джумеля і родина Шестак, костюмерка Ніна Броворщик, бібліотекар Ігор Боринець та інші.

Виробництвом фільму займається продюсерка Юлія Чернявська (ФОП Юлія Чернявська). Режисер - Володимир Шпак. 

Проєкт став одним із переможців конкурсу Українського культурного фонду і має державну фінансову підтримки в розмірі 4,2 млн грн, що складає 100% бюджету стрічки. 

Планується, що наступного року документальний фільм вийде в обмежений український прокат. А далі стрічку буде показано на одному з телеканалів (наразі ведуть попередні перемовини).
 
Фото: пресслужба фільму
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY