detector.media
07.10.2019 20:25
Дуня Міятович планує відвідати анексований Росією Крим
Дуня Міятович планує відвідати анексований Росією Крим
Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович планує відвідати анексований Росією Крим. У Міністерстві закородонних справ України спдіваються, що візит відбудеться із дотриманням необхідних процедур.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє «Укрінформ».

«Очевидно, що деякі московські ЗМІ ще не повикидали червневі кремлівські "нотатки для преси". МЗС уже коментувало на початку літа московські реляції "про виконання Міятович так званих домовленостей з Москвою про її поїздку до Криму на запрошення РФ". Ми можемо мати багато претензій до Ради Європи, але хочеться вірити, що посадовці з таким досвідом, як Дуня Міятович, не вчинять професійного самогубства, і не поїдуть на окуповані території без дотриманням всіх необхідних процедур, які передбачені як її мандатом, так і міжнародним правом», - зазначив Сергій Кислиця.

Він додав, що Дуня Міятович перебуває у Страсбурзі, минулого тижня зустрічалася з українським режисером, колишнім бранцем Кремля Олегом Сенцовим і українськими дипломатами, а українська місія у Раді Європи працює над параметрами її майбутніх візитів в Україну.

Нагадаємо, Дуня Міятович була Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ протягом семи років. На цю посаду замість неї у липні 2017 року був обраний Арлем Дезір.

ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини у січні 2018 року. Її було обрано з невеликою перевагою – 107 голосів проти 103 у наступного кандидата, П’єр-Іва Ле Борня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY