detector.media
05.10.2019 17:29
Громадянського журналіста з анексованого Криму планують помістити в карцер - адвокат
Громадянського журналіста з анексованого Криму планують помістити в карцер - адвокат
Громадянського журналіста, фігуранта «справи кримських мусульман» Османа Аріфмеметова планують помістити в карцер на 5 діб, повідомив адвокат Олексій Ладин.

Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи у Facebook.

За інформацією адвоката, приводом для стягнення послужили дві догани. Захист оскаржуватиме такі дії співробітників СІЗО.

«Ці догани винесли з надуманих причин. Першу догану за те, що в його кишені знайшли аркуш паперу з телефонними номерами його знайомих і родичів, другу догану за те, що він відмовився знімати штани перед співробітниками СІЗО, незважаючи на те, що це суперечить релігійним переконанням Аріфмеметова», - зазначив Олексій Ладин.

Як пише видання «Крим.Реалії», співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в окупованому Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 активістів.

Обвинуваченими у цій справі проходять 25 кримських татар, 23 з яких вивезли в СІЗО Ростова-на-Дону, Таганрога і Шахти, а одного тримають у СІЗО Сімферополя.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку об'єднань, названих «терористичними».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY