detector.media
05.10.2019 10:18
Данилюк про формулу Штайнмаєра: Комунікація влади із суспільством була безвідповідальною
Данилюк про формулу Штайнмаєра: Комунікація влади із суспільством була безвідповідальною
Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк розкритикував те, яку комунікацію вела українська влада із суспільством щодо погодженням формули Штайнмаєра в Мінську.

Про це він сказав в інтерв'ю «Радіо НВ». 

«Тут величезна проблема — це комунікація. Те, як це було прокомуніковано з нашого боку, ну, це для таких серйозних питань, які стосуються безпеки країни, життя людей, це було безвідповідально», - сказав Олександр Данилюк.

На його думку, помилкою є те, що Україна лише намагається наздоганяти Росію, яка перша поширює власні меседжі.

«Уявіть собі людей зараз на фронті, які дізнаються з російського медіа спочатку про те, що зараз буде впроваджена формула Штайнмаєра, буде відведення. Уявіть собі, що сидять вони, наприклад, в Золотому, де буде відведення. … Тобто з ними треба працювати, їм треба пояснювати не тільки чому це робиться, а ще і як це буде робитися. Це, може, з Києва виглядає відвести на один кілометр, а в них це означає, що "тут ми втратимо таку позицію", тут це означає, що "тут є ризики, що нас можуть взяти в оточення"», - вважає пан Данилюк.

За словами колишнього секретаря РНБО, влада повинна перш за все доносити роз'ясненя українцям на фронті, що вони довіряли її рішенням.

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Нагадаємо, Олександр Данилюк був призначений секретарем РНБО 28 травня 2019 року. 19 червня Володимир Зеленський призначив його також керівником Національного координаційного центру кібербезпеки.

27 вересня стало відомо, що Данилюк подав заяву про звільнення на ім’я президента.

За даними НВ, рішення секретаря РНБО залишити посаду пов’язане із загостренням відносин з оточенням Володимира Зеленського. Джерела НВ повідомили, що «першою причиною звільнення став глава Офісу президента Андрій Богдан», який «намагався впливати на рішення РНБО».

30 вересня президент звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО. У інтерв’ю ВВС пан Данилюк розповів, що мав «напружені стосунки» із Андрієм Богданом з часів передвиборчої кампанії. Проте вирішив подати у відставку після ситуації з «ПриватБанком», підпалу машини невістки ексглави НБУ Валерії Гонтаревої і підпалу її будинку.

3 жовтня Зеленський призначив Олексія Данілова секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY