detector.media
04.10.2019 15:41
Держкіно опубліковало попередні результати 12-го пітчингу (ПЕРЕЛІК)
Держкіно опубліковало попередні результати 12-го пітчингу (ПЕРЕЛІК)
Державне агентство України з питань кіно опубліковало результати оцінювання кінопроєктів ІI етапу 12-го конкурсного відбору (пітчингу).

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

На 12-му пітчингу було представлено 174 кінопроєкти в п’ятьох категоріях.

Зокрема, у категорії неігрових національних фільмів було представлено 104 кінопроєкти, найвищий бал серед них отримав проєкт «Уламки» режисера Артура Якубова. У напрямку неігрові фільми спільного виробництва було представлено сім проєктів, найвищий бал – у проєкта «Чотири брати», режисер Пітер-Ян Де Пу.

У категорії неігрові фільми тематичні «Про героїв, які брали участь у захисті України» (для широкої глядацької аудиторії) представили 19 кінопроєктів, найвищий бал – у проєкту режисерки Марії Яремчук «Шлях Самурая». За напрямком анімаційні повнометражні фільми серед презентованих восьми проєктів найвищий бал від експертної комісії отримав – «Роксолана» Олега Маламужа. У категорії анімаційні короткометражні фільми серед 36 проєктів найвищий бал отримав – «Непотрібні речі» режисера Дмитра Лісенбарта.

Наразі невідомо, який саме бал може бути прохідним для перемоги в конкурсному відборі. Це залежить від рішення Ради з державної підтримки кінематографії щодо результатів 11-го пітчингу та обсягу бюджетних коштів, які залишаться для 12-го пітчингу. З власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що планувався прохідний бал на рівні 40.

Неігрові фільми національні

Неігрові фільми спільного виробництва

Неігрові фільми тематичні «Про героїв, які брали участь у захисті України» (для широкої глядацької аудиторії)

Анімаційні повнометражні фільми

Анімаційні короткометражні фільми

«Детектор медіа» детально описував проєкти, представлені першого, другого, третього, четвертого та п'ятого днів 12-го пітчингу.

Нагадаємо, попередній одинадцятий пітчинг, у якому взяли участь ігрові фільми, пройшов у кінці липня цього року. Новопризначений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський 12 вересня заявив про намір переглянути результати 11-го пітчингу через перевищення бюджету. Пізніше він зазначив, що не може скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно, але рекомендує Раді з держпідтримки кінематографії переглянути результати та планує ввести рейтинг режисерів і продюсерів, які претендуватимуть на державну фінансову підтримку надалі.

Рада з державної підтримки кінематографії 1 жовтня прийняла рішення, що Міністерство фінансів має дослідити, чи вийшла Рада за рамки своїх повноважень, коли ухвалила фінансування переможців 11-го пітчингу Держкіно на суму 1,6 млрд грн при закладеному бюджеті в 500 млн грн. Міністр Бородянський, своєю чергою, запропонував нинішньому складу Ради з державної підтримки кінематографії визнати свою неспроможність та скласти повноваження

Не зважаючи на заяви Володимира Бородянського про перевищення бюджету, Держкіно в кінці вересня провело дванадцятий пітчинг, де змагалися документальні та анімаційні стрічки. Тринадцятий пітчинг, серіальний, відомство збиралося провести в жовтні-листопаді цього року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY