detector.media
30.09.2019 20:00
Офіс президента не оприлюднюватиме свою версію стенограми розмови Зеленського з Трампом
Офіс президента не оприлюднюватиме свою версію стенограми розмови Зеленського з Трампом
Після розмови президентів України та США у липні Палата представників Конгресу оголосила про офіційне ініціювання процедури імпічменту Дональда Трампа.

Володимир Зеленський наголосив, що українська сторона не оприлюднюватиме свою версію стенограми телефонної розмови президентів. Про це він сказав журналістам 30 вересня, пише УНІАН.

«Мені здається, що ми з вами перебуваємо на тому рівні, коли, мені здається, що це не потрібно робити. До президента я ніколи не був дипломатом. Але мені здається, що таких розмов в житті вже було у мене дуже багато. І буде ще дуже багато. Є деякі тонкощі, деякі речі, які, мені здається, що неправильно навіть оприлюднювати. Але ви бачите - немає секретів. Ну, оприлюднили - ну і оприлюднили. Це - їх справа», - сказав Зеленський, коментуючи те, що Білий дім оприлюднив свій варіант стенограми.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що в серпні один із працівників Державного апарату США подав офіційну скаргу на президента США, яка стосувалася спілкування із закордонним лідером та «обіцянки» Дональда Трампа. За даними низки медіа, скарга стосується розмови, яка відбулася 25 липня між Трампом і Зеленським, у ході якої він нібито переконував президента України в необхідності почати розслідування щодо сина Джо Байдена. Спікер палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що Палата ініціює офіційне розслідування щодо імпічменту президента США.

Президент США Дональд Трамп 24 вересня повідомив, що погодив публікацію повністю розсекреченої та невідредагованої стенограми його телефонної розмови із Зеленським. За його словами, стенограма дзвінка з президентом України покаже, що він не погрожував затримати військову допомогу, якщо не буде відкрито розслідування щодо Джо Байдена та його сина. Глава Білого дому додав, що Державний секретар США Майк Помпео отримав дозвіл від українського уряду на оприлюднення стенограми телефонного дзвінка.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму липневої телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY