detector.media
30.09.2019 15:18
Мінкульт планує знизити вдвічі обсяг маніпулятивного контенту і споживання російського контенту – програма дій уряду
Мінкульт планує знизити вдвічі обсяг маніпулятивного контенту і споживання російського контенту – програма дій уряду
Такі показники ефективності (KPI) з-поміж інших визначено для міністерства.

29 вересня Кабінет Міністрів України затвердив програму діяльності уряду і передав її на затвердження Верховній Раді. Текст програми оприлюднено на сайті Верховної Ради. Програма містить цілі та показники ефективності (KPI) для кожного міністерства.

Для Міністерства культури, молоді та спорту визначено шість цілей:

Цілі

Показники ефективності

Ціль 4.1. Громадяни України відчувають свою приналежність до єдиного українського культурного простору

  • Більшість громадян розуміють, усвідомлюють та поділяють візію України (роль і місце України в світі, роль та відповідальність держави, роль та відповідальність громадян перед собою, перед іншими громадянами, перед державою, перед світом)
  • Індекс ідентичності: відчуття громадянами своєї приналежності до України із збереженням етнічного, релігійного та культурного різноманіття

Ціль 4.2. Люди мають вибір і можливість споживати доступні культурні послуги

  • Збільшення вдвічі кількості людей, що відвідують культурні події як в цілому, так і секторально (візуальне мистецтво, театри, книжкові фестивалі, музейні проекти, музика, виставкові проекти тощо)

Ціль 4.3. Громадяни (особливо молодь) мають можливість брати активну участь у суспільному житті

  • Збільшення вдвічі частки населення, яке бере участь в суспільному житті (до 12% – дорослого населення, до 25% – молоді)

Ціль 4.4. Українці розуміють важливість фізичної активності і регулярно займаються нею

  • Зростання до 40% кількості людей, що регулярно займаються спортом або фізичною активністю

Ціль 4.5. Українець рідше стикається з маніпулятивними та фейковими новинами, повідомленнями та матеріалами

  • Обсяг маніпулятивного контенту знизився вдвічі (індекс)
  • Споживання контенту держави-агресора знизилось вдвічі

Ціль 4.6. Люди активно подорожують Україною в цілях туризму

  • Кількість закордонних туристів зростає як мінімум на 500 000 щороку
  • Кількість людей, що виїжджали до іншої області, зросла вдвічі

Для досягнення першої цілі Мінкульт планує, з-поміж іншого, підтримувати створення суспільно значущого контенту (у тому числі кіно-, теле-, радіо-, цифрового, літературного контенту), що сприяє відчуттю громадянами своєї приналежності до України, розумінню та усвідомленню візії України, сприяє тому, що громадяни поділяють візію України.

Для досягнення другої цілі, зокрема, планується запровадження державної підтримки проєктів і програм замість утримання колективів; відкриття державних закладів культури для альтернативних проєктів і заходів. Також планується запровадження єдиного електронного квитка для всіх мистецьких і культурних закладів.

Для досягнення п’ятої цілі Мінкульт планує створити належні умови для ринку медіапослуг, розширити можливості для інформування населення на тимчасово окупованих територіях, а також стимулювати створення якісного інформаційного простору через ідентифікацію маніпулятивного контенту (використовуючи інструменти співрегулювання і саморегулювання) та реалізації програми підтримки створення медіапродуктів, що протидіятимуть інформаційній агресії.

Окрему увагу Мінкульт хоче приділити роботі з інформаційними атаками з боку країни агресора, щоби знизити їх вплив на громадян України, зокрема – зменшити споживання контенту держави-агресора мінімум удвічі.

«В умовах гібридної війни важливими є навички критичного мислення, усвідомленого споживання інформаційних продуктів, стійкості до маніпуляцій та агресивних новин», – ідеться в програмі дій уряду.

Нагадаємо, уряд вирішив створити нове Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики, а Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту – ліквідувати. Планується, що нове міністерство повноцінно запрацює з лютого 2020 року. Міністром культури, молоді та спорту призначено Володимира Бородянського – колишнього керівника медіагрупи StarLightMedia.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY