detector.media
28.09.2019 22:55
Речниця президента та його Офіс мають вибачитися за дії щодо журналістів - голова НСЖУ Томіленко
Речниця президента та його Офіс мають вибачитися за дії щодо журналістів - голова НСЖУ Томіленко
Це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися, вважає Национальна спілка журналістів України.

Про це написав у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

«Прес-секретар президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. Чи дружні обійми, чи відштовхування-відтягування - це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися. Висловлюю солідарність із колегами з програми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" та американським журналістом Крістофером Міллером, який працює у Києві для "Радіо Свобода"», - написав він.

Томіленко зазначив, що перешкоджання журналістській діяльності - «найгірша з можливих реакцій влади».

«Національна спілка журналістів України звертається до Офісу Президента та прес-секретаря Президента Юлії Мендель із закликом переглянути ставлення до журналістів, вибачитися за некоректні заяви та прикрі ситуації, які трапилися. І головне, нова владна команда має будувати коректні стосунки із журналістами, визнаючи, що спілкування із незалежними медіа - це важливий обов’язок демократичної влади, відповідальної перед громадянами», - додав Сергій Томіленко.

Нагадаємо, Юлія Мендель, прессекретарка Президента України Володимира Зеленського, намагалася відтіснити журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання главі держави та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Юлія Мендель та охорона президента не дали йому цього зробити – притримували журналіста, заважаючи підійти до президента та керівника ОПУ.

Речниця президента порадила журналістам «не накидатися на делегацію заради красивої картинки». «У США "ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються», – заявила вона.

Після цього ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY