detector.media
28.09.2019 17:08
Станом на 20 вересня реформовано 611 державних та комунальних ЗМІ - Держкомтелерадіо
Станом на 20 вересня реформовано 611 державних та комунальних ЗМІ - Держкомтелерадіо
Це майже 96% від загальної кількості державних та комунальних ЗМІ, які реально виходили на кінець 2018 року.

Про це розповів голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко 27 вересня.

«Реформа державних і комунальних друкованих ЗМІ офіційно відбулася, і нині вона на третьому етапі, коли реформованим виданням треба вистояти і розвиватися», - наголосив він.

Олег Наливайко додав, що реформу планувалося провести в два етапи, але перший і другий етап «практично були об’єднані».

«На мій погляд, реформа складається не з двох, а з трьох етапів. І зараз третій етап, і він є основний. Це етап, коли ЗМІ реформувалися, але тепер треба утримати ці реформовані видання, щоб у них був оптимістичний підхід, щоб вони розуміли, як їм розвиватися далі і куди іти», - додав голова Держкомтелерадіо.

За його словами, наразі реформовано 566 комунальних ЗМІ, що становить 97% від загальної кількості комунальних видань, які реально виходили на кінець 2018 року, а також 45 державних - близько 91% від загальної кількості державних видань, які виходили.

Олег Наливайко також наголосив, що частина видань із цих 3%, які не реформуалися, просто змінили назву, формат, але залишилися в інформаційному полі. 

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року сплив термін, в який усі державні та комунальні газети повинні були реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мали вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки.

«Детектор медіа» розповідав про досвід реформування деяких ЗМІ:

та інші.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY