detector.media
27.09.2019 19:03
На «112 Україна» не планується скорочень через втрату цифрових ліцензій - Бенкендорф
На «112 Україна» не планується скорочень через втрату цифрових ліцензій - Бенкендорф
26 вересня Нацрада відмовила групі компаній «112 Україна» в продовженні цифрових ліцензій.

Проте скорочувати працівників через це не будуть, заявив у Facebook гендиректор телеканалу «112 Україна» Єгор Бенкендорф.

«Ніяких скорочень на телеканалі не планується. Ми продовжуємо працювати. Зараз, коли у нас звужується аудиторія, ми повинні ще вище підняти планку: щоб у глядача був стимул шукати нас на супутнику, в інтернеті і в кабелі», - написав він.

Зазначимо, що під час розгляду в Нацраді питання про відмову групі компаній «112 Україна» в продовженні цифрових ліцензій представники компаній і народний депутат Нестор Шуфрич говорили, зокрема, що в разі втрати ліцензій канал може закритися і його працівники можуть опинитися на вулиці, а це великий колектив, у них є родини та діти, яких вони утримують. У відповідь члени Нацради нагадували, що в каналу «112 Україна» залишається супутникова ліцензія, яка дає йому право мовити на супутнику і в мережах провайдерів платного телебачення.

Нагадаємо, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна»: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ». Свої рішення Нацрада мотивувала тим, що протягом дії ліцензій компанії систематично порушували умови ліцензій і законів, що підтверджено санкціями Нацради. Строк дії ліцензій компаній завершився ще рік тому, у вересні 2018 року. Але вони продовжували мовити, доки Нацрада не розгляне питання продовження або непродовження ліцензій.

Члени Нацради наголосили, що не йдеться про позбавлення ліцензії каналу «112 Україна»: він має супутникову ліцензію та продовжить мовити. А йдеться про регіональні компанії, які зобов’язані були мовити як регіональні канали, а не ретранслювати загальнонаціональний канал (юридично це було створення «спільного продукту», а не ретрансляція).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY