detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26.09.2019 11:59
Пресцентр ООС заперечив інформацію про можливий витік даних журналістів, проте змінив пошту для акредитації
Пресцентр ООС заперечив інформацію про можливий витік даних журналістів, проте змінив пошту для акредитації
Пресцентр Об’єднаних сил провів перевірку щодо ймовірного витоку персональних даних закордонних та українських журналістів, які подали заявки на акредитацію для роботи в районі проведення операції ОС, у ході якої не вияв інцидентів, пов’язаних з втручанням в роботу мереж електронного документообігу.

Про це пресцентр ОС повідомив у відповідь на запит «Детектора медіа».

«У межах внутрішньої перевірки щодо ймовірного витоку персональних даних закордонних та українських журналістів, які подали заявки на акредитацію для роботи в районі проведення операції Об'єднаних сил до пресцентру ОС повідомляється наступне: у вказаний в дописі період інцидентів, пов’язаних з втручанням в роботу мереж електронного документообігу не виявлено», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, пресцентр ОС проінформував, що було прийнято рішення про зміну електронної адреси для акредитації представників ЗМІ для роботи в районі проведення операції Об'єднаних сил. Стара адреса для акредитація від цього моменту вже недійсна, нова адреса – accreditationjfo@gmail.com.

«Інформуємо, що електронні адреси, якими пресцентр Об'єднаних сил користується для комунікації, захищені Угодами про конфіденційність, що діють в контексті публічних договорів з надання послуг електронної пошти. Обробка персональних даних проводиться таким чином, аби унеможливити ідентифікацію громадян сторонніми особами. Наголошуємо на тому, що персональні дані обробляються не довше, ніж це необхідно для ідентифікації особи для проведення акредитації в районі проведення операції Об'єднаних сил», – розповіли в пресцентрі.

З метою попередження ймовірних наступних інцидентів пресцентр закликав представників ЗМІ свої дані надсилати в захищених відповідним чином архівах та надавати до них доступ у безпечний спосіб.

«Дякуємо представникам засобів масової інформації за невтомну працю щодо об’єктивного висвітлення етапів проведення операції Об'єднаних сил на Сході та життєво важливих питань, що турбують мешканців, які проживають на лінії розмежування. А також за принциповість, пильність, активну громадянську позицію під час висвітлення та обговорення інформації, що була оприлюднення в мережі інтернет. Сподіваємося, що посилені заходи безпеки дозволять і надалі проводити якісну роботу з акредитації представників ЗМІ», – додали в пресцентрі.

Нагадаємо, журналісти Kyiv Post поскаржилися на погрози з боку бойовиків ОРЛО. Троє працівників редакції, які отримали повідомлення від бойовиків, раніше надсилали свої документи на електронну скриньку пресцентру ООС. Зокрема, журналістка Kyiv Post Анна Миронюк 23 вересня повідомила, що отримала SMS-повідомлення від бойовиків з окупованих районів Луганської області про те, що їй може загрожувати від 10 років до довічного терміну ув'язнення через нібито «геноцид та заборонені засоби/методи ведення війни». Вона додала, що вже подала заяву до Служби безпеки України. У коментарі «Детектору медіа» прессекретарка СБУ Олена Гітлянська повідомила, що заява стосується погроз на адресу журналістки з боку бойовиків. Станом на 24 вересня заява ще перебувала на розгляді.

Заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко повідомила, що, окрім працівників її редакції, такі повідомлення отримали двоє працівників інших видань, зокрема, британський журналіст Ріс Лінч.

Співрозмовник «Детектора медіа» з числа військових розповів, що бойовики ОРДЛО мають усі засоби для того, щоби зчитувати інформацію. Ольга Руденко відкинула версію про зчитування даних з телефонів журналістів самими бойовиками.

Фото з Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY