detector.media
24.09.2019 17:50
«Сінема-сіті» просить КМДА зменшити вартість оренди кінотеатру «Київ» учетверо
«Сінема-сіті» просить КМДА зменшити вартість оренди кінотеатру «Київ» учетверо
Заяву ТОВ «Сінема Центр» розглядали на засіданні Комісії КМДА з питань власності, але рішення прийнято не було.

Відео з засідання поширило видання «КиївВлада». 

ТОВ «Сінема Центр», яке 15 квітня виграло конкурс Департаменту комунальної власності на оренду приміщення кінотеатру «Київ» та мало сплачувати понад 2 млн грн щомісяця, просить у КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити компанії сплачувати стартову орендну плату в розмірі 550 тис. грн, доки триватимуть роботи. 

У своїй заяві ТОВ «Сінема Центр» повідомляє Департамент комунальної власності КМДА, що після підписання договору оренди орендар замовив роботи з технічного обстеження будівлі, в результаті яких виявилися приховані недоліки, без виправлення яких кінотеатр не зможе функціонувати. Йдеться про встановлення пожежної сигналізації, системи пожежогасіння, ремонт даху, сходової клітини між першим та другим поверхами.    

«Відповідно до статті 18.1 закону "Про оренду", якщо орендодавець або балансоутримувач майна не здійснив капітального ремонту і це перешкоджає його використанню за призначенням, орендар має право відремонтувати майно, зарахувавши вартість ремонту в рахунок орендної плати, або вимагати відшкодування вартості ремонту», – йдеться в заяві ТОВ.

Заступник директора Департаменту комунальної власності Олег Шмуляр, який виніс на обговорення звернення ТОВ «Сінема Центр», підтвердив, що недоліки було виявлено після підписання договору оренди, коли орендар, балансоутримувач і орендодавець змогли отримати доступ до будівлі.

Голова Комісії КМДА з питань власності Леонід Антоненко зауважив, що комісія може діяти лише в рамках чинного договору, а орендар мав враховувати технічні роботи, коли погоджувався на оренду ставку в розмірі 2 млн грн. 

«У нас є загальний порядок зарахувань, який полягає в тому, що якщо площа приміщення більша ніж 150 квадратних метрів, таке зарахування можливе в певних межах на підставі рішення орендодавця.

Крім того, умови конкурсу включали вимогу про відповідне збільшення кількості залів і люди, які погоджувалися на 2 млн грн, розуміли, що мусять нести додаткові витрати. Якщо вони сьогодні порахували по-іншому, то вони не вміють рахувати або розраховують на те, що ми перепишемо умови конкурсу заднім числом, але це неможливо зробити», – сказав він.

Пан Антоненко запропонував Департаменту комунальної власності здійснити нарахування в межах своїх повноважень на підставі чинного Положення – дозволити орендарю сплачувати 50% орендної плати протягом 6 місяців.

Комісія з питань власності не проголосувала це рішення, але голова зауважив, що Департамент комунальної власності може прийняти таке рішення і без комісії.  

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Тоді повідомлялося, що оренда приміщення коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

7 червня директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко розповіла, що будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагали звільнити приміщення для нового орендаря. У КМДА тоді ж заявляли, що це не захоплення, а інвентаризація кінотеатру. 

Відтоді співробітники ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» вже не працюють в приміщенні кінотеатру. 

23 вересня ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», яке не погоджувалося з результатами проведеного конкурсу, програло суд проти КМДА

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY