detector.media
24.09.2019 15:06
Катерина Коберник заявила, що її звільнили з tsn.ua через конфлікт із Ткаченком
Катерина Коберник заявила, що її звільнили з tsn.ua через конфлікт із Ткаченком
Очільниця tsn.ua і заступниця директора департаменту новин медіагрупи «1+1 медіа» з нових медіа Катерина Коберник повідомила, що 24 вересня її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні мене звільнили з tsn.ua за скороченням штату. Так, уперше з таким формулюванням. Ні, це не через погані показники – з початку року сайт ледь не кожен місяць бив власні рекорди і досяг історичного максимуму в 7,3 млн уніків (унікальних користувачів, – ДМ) у місяць. Проблема в давньому конфлікті з колишнім гендиректором "1+1" Ткаченком – рішення прийняли, коли він був актуальним. Конфлікт і управлінський, і етичний», – розповіла Катерина Коберник.

Вона сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами.

«Колись вона далося непросто. Після мого відходу ця угода втратила силу. У сайту зараз непрості часи. Я дуже сподіваюся, що попри все, з'явиться нова угода, що знайдеться людина, яка зможе кожен день відстоювати те, що в ній написано, – це складно», – пояснила вона.

Пані Коберник додала, що буде працювати у виданні «theБабель».

У коментарі «Детектору медіа» пані Коберник пояснила, що угода з акціонерами втратить силу після звільнення через те, що вона була підписана із нею як з керівницею сайту. Група «1+1 медіа» повідомила «Детектору медіа», що планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції.

У пресслужбі компанії сказали, що про скорочення пані Коберник повідомили за два місяці, а її звільнення пояснили структурними змінами. В «1+1 медіа» уточнили, що децентралізація в компанії потребувала нових менеджерських компетенцій щодо управління низкою активів. Водночас конфлікт між Катериною Коберник та Олександром Ткаченком там коментувати відмовилася. Не уточнила деталей конфлікту й сама пані Коберник. 

Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник: «Рішення про скорочення було ухвалено більше двох місяців тому, як етап децентралізації, коли я ще був керівником "1+1 медіа". У мене були питання до її менеджерських компетенцій. Вона вже тоді знала про скорочення, й чому питання виникли два місяці потому - мені незрозуміло».

За словами пана Ткаченка, саме він був ініціатором підписання редакційного меморандуму в tsn.ua та створення нового видання «The Бабель», яке очолила пані Коберник.

Нагадаємо, 12 липня група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua.

Видання «The Бабель» запустилося у вересні 2018 року та позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шефредакторкою стала Катерина Коберник, головним редактором – Гліб Гусєв. На момент запуску у «The Бабель» було четверо співвласників, які володіли частками по 25%: довірена особа Ігоря Коломойського, Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв. 

Після обрання Олександра Ткаченка народним депутатом структура власності видання змінилася. За даними єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Бабель» наразі є виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук (50%), шефредакторка «The Бабель» Катерина Коберник (25%) і головний редактор «The Бабель» Гліб Гусєв (25%).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY