detector.media
24.09.2019 12:11
Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в нападі на Мустафу Найєма
Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного в нападі на Мустафу Найєма
Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту Магомеду-Аміну Саітову, підозрюваному в нападі на тоді ще народного депутата Мустафу Найєма. Строк домашнього арешту до 7 жовтня.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Масі Найєм, брат Мустафи Найєма.

Прокурор просив обрати запобіжний захід на 60 діб, при тому що строк досудового провадження до 7 жовтня 2019. Суддя не задовольнив це клопотання, але обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зазначимо, що одразу після нападу на Мустафу Найєма Саітов Магомед-Амін Абубакарович виїхав на територію Республіки Азербайджан. З 18 лютого він перебував в обліку Генерального секретаріату МОКП-Інтерпол з «червоною» карткою, тобто з метою арешту та подальшої екстрадиції до України.

За словами Масі Найєма, підозрюваний заявив, що повернувся в Україну, «бо змінилась влада».

«Тут важливо зафіксувати, що ще ніколи жодна людина, яка є в розшуку, не поверталась в України для отримання вироку. Це завжди було про домовленості. Хочу здивуватись, якщо на цей раз це буде не так», – пояснив адвокат.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року на Бессарабській площі в Києві група чоловіків побила Мустафу Найєма. За словами тоді ще депутата, інцидент стався після того, як його машину «підрізав» «Мерседес Геленваген». Далі між учасниками цієї події трапилася перепалка, в ході якої справа дійшла до рукоприкладства. Один з чоловіків вдарив Мустафу по обличчю, після чого нападники зникли з місця події. Трьох підозрюваних незабаром затримали. Але суд відхилив клопотання прокуратури щодо утримування їх під вартою і призначив їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Четвертий фігурант справи - Саітов Магомед-Амін Абубакарович - через дві години після інциденту вилетів в Баку. Його оголосили в державний розшук.

Фото: nv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY