detector.media
21.09.2019 17:36
Facebook призупинив роботу тисяч додатків у межах розслідування витоку даних
Facebook призупинив роботу тисяч додатків у межах розслідування витоку даних
Розслідування розпочалось після скандалу про передачу даних понад 87 мільйонів користувачів для компанії Cambridge Analytica.

Про це йдеться у заяві компанії, передає «Громадське».

У соцмережі наголосили, що призупинили роботу додатків тимчасово, і це не означає, що саме ці додатки отримували доступ до персональних даних.

Зазначається, що проти деяких розробників додатків подали судові позови. Зокрема, серед них є українці - Гліб Случевський та Андрій Горбачов. У Facebook стверджують, що ці розробники начебто займалися крадіжкою особистих даних користувачів за допомогою реклами та онлайн-тестів.

Також були заблоковані додатки південнокорейської компанії з аналізу даних Rankwave, гонконзької LionMobi та сінгапурської JediMob. У Facebook виявили, що вони причетні до зараження телефонів користувачів шкідливим програмним забезпеченням.

Нагадаємо, наприкінці березня 2018 року The New York Times та The Observer of London опублікували матеріали, в яких викрили значний витік персональних даних користувачів Facebook в обхід правил соцмережі. Згідно з внутрішнім розслідуванням Facebook, Cambridge Analytica могла отримати доступ до даних 87 мільйонів користувачів Facebook.

Внаслідок цього акції Facebook впали в ціні, що завдало компанії збитків на близько $5 млрд. Британія оштрафувала Facebook за виток даних, а прокуратура США відкрила справу.

Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY