detector.media
19.09.2019 16:40
Прокуратура Криму відкрила провадження щодо представників кримських ЗМІ, які взяли учать у нараді ОБСЄ
Прокуратура Криму відкрила провадження щодо представників кримських ЗМІ, які взяли учать у нараді ОБСЄ
Прокуратура Криму зареєструвала кримінальне провадження за фактом порушення представниками підконтрольних РФ кримських ЗМІ порядку виїзду з окупованого Криму з метою участі в щорічній нараді ОБСЄ у Варшаві.

Про це прокуратура АРК повідомила в Telegram.

Відповідне звернення подав представника президента України в АР Крим Антона Кориневич. Відомості внесені в ЄРДР.

«У ході досудового розслідування буде дана правова оцінка не тільки законності виїзду "делегатів" з півострова, але і отримання ними візи для в'їзду на територію Євросоюзу, включення їх до складу офіційної делегації РФ. Розслідування буде проводиться Службою безпеки України», – йдеться в повідомлення.

Нагадаємо, 16 вересня у Варшаві розпочалася щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в сфері дотримання прав і свобод людини. 16 вересня делегації обговорили питання захисту прав людей, окупацію Криму, а також санкції щодо РФ. На засіданні 17 вересня обговорювали тему свободи слова.

Делегація України на щорічній нараді ОБСЄ з прав і свобод людини покинула зал засідань на знак протесту проти заяви головної редакторки російських пропагандистських видань «Крымская газета» і «Крымский журнал» Марії Волконської, яка назвала окупований Крим «російським». Крім того, виступ генерального директора російського кримськотатарського пропагандистського телеканалу «Миллет» Ервіна Мусаєва на нараді ОБСЄ перервали, бо він почав скаржитися на блокаду Криму з боку України.

Російська сторона, своєю чергою, закликала модераторів конференції дати слово «кримським ЗМІ», проте було оголошено технічну перерву.

Згодом представники США, Швейцарії, Грузії, Канади та Фінляндії на засіданні ОБСЄ нагадали російській делегації про те, що Крим – це Україна, а окупація півострова суперечить усім міжнародним нормам.

Фото: qha.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY