detector.media
19.09.2019 14:19
Понад дві тисячі журналістів акредитувалися до Верховної Ради
Понад дві тисячі журналістів акредитувалися до Верховної Ради
За місяць для висвітлення діяльності Верховної Ради акредитувалися понад дві тисячі журналістів.

Про це повідомила керівниця пресслужби парламенту Ірина Кармелюк, передає «Укрінформ».

«Зараз, за цей місяць, коли ми проводимо нову акредитацію, уже акредитовані дві тисячі журналістів», – сказала вона.

Вона уточнила, що на момент завершення роботи парламенту восьмого скликання було акредитовано 6113 журналістів.

Пані Кармелюк розповіла, що щодня до Ради проходить від 100 до 300 журналістів, а в день урочистого засідання з нагоди складання присяги народними депутатами IX скликання були присутні близько тисячі працівників ЗМІ. За її словами, це дуже багато з огляду на площу парламенту.

У зв'язку з цим голова Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич запропонував у дні урочистих подій відкривати для журналістів інші під'їзди, крім першого.

На засіданні члени комітету вирішили доопрацювати положення про акредитацію журналістів у ВР та обговорити критерії, за якими її можна надавати і припиняти.

Нагадаємо, у Верховній Раді України 29 серпня 2019 року відбулося урочисте засідання парламенту з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року. Журналісти поскаржилися на роботу пресслужби парламенту через те, що деяких представників медіа не акредитували на захід.

Зокрема, журналіст НВ Іван Верстюк повідомив «Детектору медіа», що пресслужба ВР не встигла вчасно зробити акредитації на все скликання парламенту та акредитації на сьогоднішнє урочисте засідання.  Крім того, зранку журналістів не пускали в ложу преси в Верховній Раді. За даними LB.ua, у списках на засідання немає жодного журналіста від Прямого каналу, немає журналістів з агентства «Укрінформ», Associated Press, France-Presse, "Главком", Reuters, також не пускають журналістів СТБ, 24 каналу і телеканалу «Наш/Максі.ТВ». У пресслужбі ВР повідомили, що ситуація «може бути пов'язана зі збоєм електронної системи акредитації».

«Детектору медіа» Андрій Степаненко, керівник сектору взаємодії зі ЗМІ, виконувач обов’язків керівника пресслужби Верховної Рада, повідомив, що на урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги народними депутатами, обраними 21 липня 2019 року, акредитувалися загалом близько 700 журналістів.

Він також прокоментував ситуацію із недопуском журналістів в ложу для преси. За його словами, у ложу преси в цей день допускалася лише оператори та фотографи з технікою.

Фото: bykvu.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY