detector.media
18.09.2019 18:25
Кінофорум Kharkiv Meet Docs оголосив цьогорічну програму
Кінофорум Kharkiv Meet Docs оголосив цьогорічну програму
В рамках Kharkiv Meet Docs вперше стартує конкурс дитячого та підліткового відео на соціально важливі теми та воркшопи для школярів. Також повноправною частиною кінофоруму стане фестиваль незалежного короткометражного кіно «Бардак».

Про це повідомляє пресслужба фестивалю. 

Міжнародний кінофестиваль Kharkiv Meet Docs триватиме п’ять днів — з 25 до 29 вересня. За цей час буде представлено 26 повнометражних та короткометражних кінокартин, зокрема 13 харківських, 2 українських, європейська та світова прем’єри. Головна тема цьогорічного фестивалю — громадський активізм та незалежна журналістика.

Основну документальну секцію представлять провідні європейські та світові стрічки, а також нові українські документальні роботи («Історія Зимового саду» Семена Мозгового, «Брати по зброї» Сергія Лисенка, «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, «Вірю. Чекаю. Молюся» Катерини Стрельченко).

Будуть показані й найгучніші копродукційні роботи. Серед них — кінострічка Аліси Коваленко «Домашні ігри», яку було визнано найкращим документальним фільмом на Одеському міжнародному кінофестивалі, «Лістапад» у Мінську та Duhok у Курдистані у 2018-му, а на фестивалі «Артдокфест» картина здобула спеціальну відзнаку журі. У 2019 році фільм став найкращою документальною роботою на Wales International Doc Fest 2019 у Великій Британії та фестивалі GoEast у Німеччині.

Також буде показана білорусько-українська картина «Моя бабуся з Марса», яка оповідає історію літньої жінки, котра живе в окупованому Криму і майже залишилась без подруг через свої проукраїнські погляди.

Свій новий фільм представить харківський режисер, володар нагороди кінофестивалю Docudays UA Дмитро Лавриненко. У межах Kharkiv MeetDocs відбудеться світова прем’єра його фільму «Частини».

Також на кінофорумі відбудеться європейська прем’єра документальної картини «З любов’ю, до Німеччини». Режисерка Дезірена Альмораді розповідає історію своєї близької подруги. У 1985 році брата жінки, американського солдата, вбили німецькі ліворадикали. Десятки років потому героїня їде до Німеччини, аби примиритись із постарілими вбивцями брата.

Одним із найочікуваніших фільмів організатори називать німецьку картину Ізи Вілінґер «Привіт, штучний інтелекте», у якій постає історія взаємин між роботами та людьми.

Одразу дві роботи порушать теми ЛҐБТК-спільноти: фільм Маї Н’юелл «Gayby baby» про життя чотирьох дітей, чиї батьки геї або лесбійки. У ньому досліджується, чи вплинув на них цей факт. Кінострічка демонструватиметься мовою оригіналу, без українських субтитрів. А в день завершення фестивалю, 29 вересня, український кліпмейкер та ЛҐБТК-активіст Юрій Двіжон презентує продовження свого проєкту «Не ховай очей–2», що розповідає долю п'ятьох українців у США.

27 вересня на кінофорумі відбудеться українська прем’єра фільму Аскольда Курова «Новая», який розповідає про існування єдиної незалежної газети в Росії.

Закриє фестиваль фільм Віталія Манського «Свідки Путіна». Події у фільмі починаються 31 грудня 1999 року, коли Російська Федерація дізналася про нового президента. Режисер представить кінострічку особисто.

Повну програму можна подивитись на сайті кінофоруму.

Раніше повідомлялось, що фільмом відкриття фестивалю в Харкові стане драма Нарімана Алієва «Додому». Стрічка є претендентом від України на премію «Оскар». Режисер особисто представить фільм.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY