detector.media
18.09.2019 17:50
Пресслужба Кабміну просить Financial Times спростувати деякі тези Гончарука в матеріалі про «ПриватБанк»
Пресслужба Кабміну просить Financial Times спростувати деякі тези Гончарука в матеріалі про «ПриватБанк»
Пресслужба Кабінету Міністрів України направила офіційний лист-звернення до авторів матеріалу видання Financial Times з проханням спростувати деякі тези Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що уряд нібито веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським щодо «ПриватБанку».

Про це 17 вересня повідомив «Урядовий портал».

«Інформація, яка міститься в сьогоднішньому матеріалі видання Financial Times, не відповідає принципам об’єктивності, що їх повинні дотримуватися засоби масової інформації – тим паче ЗМІ такого рівня. Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті усієї наданої Прем'єр-міністром України інформації. Він не надавав жодної інформації щодо ведення будь-яких переговорів як із паном Коломойським, так і з будь-ким іншим щодо вказаного питання», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Кабміну зазначили, що ця публікація «не відповідає високим стандартам журналістської роботи».

Олексій Гончарук, своєю чергою, також прокоментував цю ситуацію: «Зранку вийшла стаття в Financial Times, у якій я коментую справу "ПриватБанку" та нібито наголошую, що ми шукаємо компроміс у цьому питанні. Статтю одразу передрукували українські ЗМІ, які від себе додали, що Уряд веде переговори з пошуку компромісу з цього питання. Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над "і": Уряд уважно вивчає ситуацію навколо "ПриватБанку" (в тому числі і перемовини з колишніми його власниками, які проводились попередньою незалежною наглядовою радою банку)».

За його словами, жодних перемовин уряд не веде.

«Більше того, журналістам FT я наголошував, що не настільки глибоко знаю юридичні деталі цієї справи, щоб її коментувати по суті. Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами», – уточнив глава Кабміна.

Видання Financial Times опублікувало статтю, у якій йдеться про те, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив їм в інтерв'ю, що українська влада прагне досягти компромісу з бізнесменом Ігорем Коломойським у справі «ПриватБанку».

Фото: Урядовий портал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY