detector.media
17.09.2019 16:42
Оприлюднено трейлер фільму Нарімана Алієва «Додому» (ВІДЕО)
Оприлюднено трейлер фільму Нарімана Алієва «Додому» (ВІДЕО)
Дебютний повнометражний фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва «Додому» вийде в прокат 7 листопада.

Трейлер стрічки розміщено на фейсбук-сторінці Держкіно. 

За сюжетом, у кримського татарина Мустафи старший син гине в АТО. Батько приїжджає до Києва, куди після анексії Криму переїхали його діти, щоб повернути додому молодшого сина і забрати тіло свого первістка та поховати його на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Сценаристи – Наріман Алієв та Марися Нікітюк.

Фільм обрано претендентом на премію «Оскар» від України. 

Українська прем'єра фільму «Додому» відбулася на 10-му Одеському кінофестивалі, де він був представлений у Міжнародній конкурсній програмі та взяв гран-прі фестивалю. Світова прем'єра стрічки відбулася в травні 2019 року в Каннах у межах конкурсної програми «Особливий погляд». У липні цього року «Додому» став найкращим фільмом Міжнародного кінофестивалю в Бухаресті (BIFF).

Продюсер обіцяє, що фільм вийде в прокат у Франції, Великій Британії, Китаї, Туреччині та країнах Бенілюксу.

За правилами Американської кіноакадемії фільм, що претендує на «Оскар», має вийти в прокат до 30 вересня, тож, за домовленістю дистриб’ютора з Українським оскарівським комітетом, стрічку покажуть у кінотеатрі «Жовтень» ще в цьому місяці.

Продюсер – Володимир Яценко. Виробник – LimeLite. Фільм створено за підтримки Міністерства культури України за результатами конкурсу «патріотичних фільмів». Дистриб’ютор – «Артхаус трафік».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY