detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
17.09.2019 16:03
У Латвії пропонують судити споживачів нелегальних російських супутникових платформ
У Латвії пропонують судити споживачів нелегальних російських супутникових платформ
У Латвії розглядають законопроєкт, який дозволить судити кінцевих користувачів нелегальних російських супутникових платформ. Про це повідомила виконавча директорка латвійської асоціації «За легальний контент» Даце Котзева 17 вересня під час міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week.

За її словами, у Латвії 40% абонентів супутника користуються послугами нелегальних у країні російських платформ «НТВ+» і «Триколор». Якщо законопроєкт буде ухвалено, поліція зможе розпочинати адміністративні провадження щодо користувачів. Яке покарання чи штраф загрожуватиме порушникам, пані Котзева не уточнила.

Спікерка назвала врегулювання цього питання в Латвії пріоритетним. «Закидів від експертів з ЄС щодо цієї ініціативи не було, а єдине питання, яке викликало дискусії, – це можливе порушення права на особисте життя», – додала пані Котзева. За її словами, юристи досліджують саме цей аспект.

Паралельно в Латвії розглядають ініціативи щодо боротьби з піратством в інтернеті. Зокрема, Рада з електронних ЗМІ планує прийняти акт, який дозволить блокувати піратські ОТТ-сервіси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY