detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
17.09.2019 12:23
Серіальним трендом цього року є драми про підліткові проблеми – The Wit
Серіальним трендом цього року є драми про підліткові проблеми – The Wit
«Ейфорія», «Найбільше», «Ментал» та інші – найпопулярніші нині формати в серіальному світі.

Про це розповіла на міжнародному медіафорумі Kyiv Media Week (KMW) генеральна директорка міжнародної аналітичної компанії The Wit зі Швейцарії Вірджинія Муслер.

Одним із найактуальніших серіалів у світі вона назвала підліткову драму HBO «Ейфорія», що розповідає про складнощі перехідного віку – проблеми дорослішання, стосунків з батьками, наркотиків, раннього сексу тощо. Американська драма заснована на однойменному ізраїльському серіалі. Прем’єра «Ейфорії» відбулася в червні цього року, у липні серіал було продовжено на другий сезон.

Ще одна драма про підлітків – «Найбільше» («Сипучі піски») виробництва Netflix, створена у Швеції. За сюжетом, в елітній школі найбагатшого передмістя Стокгольма масова стрілянина. 18-річну ученицю Майю звинувачують у причетності до трагедії.

Драма «Ментал» розповідає про життя чотирьох підлітків у психіатричній лікарні. Серіал було знято у Фінляндії, адаптовано у Франції, Німеччині та інших країнах.

За словами Вірджинії Муслер, наразі на ринку представлено всього 5% нових оригінальних форматів серіалів, серед них, наприклад, «Ейфорія». Решта – адаптації, які швидко застарівають і потребують постійного допрацювання з огляду на країну та рік виробництва.

Окрім проблем підлітків, у тренді сьогодні – непрості історії жінок, їх розказано, зокрема, в таких серіалах, як «Велика маленька брехня», «Глибока вода», «Жінки на краю», «Чому жінки вбивають» та інших.

Нагадаємо, 16 вересня на медіафорумі KMW Вірджінія Муслер розповіла про тренди в адіовізуальному контенті та про найпопулярніші телевізійні формати у світі.

Для довідки: The Wit – аналітична компанія, заснована в 1996 році, займається дослідженням світового телевізійного і VOD-контенту. 

Компанія "LG" – Iнноваційний партнер KMW

Фото: Kyiv Media Week / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY