detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.09.2019 18:12
ICTV про серіал «Схованки»: проєкт нішевий, але сподіваємося на рейтинги
ICTV про серіал «Схованки»: проєкт нішевий, але сподіваємося на рейтинги
На каналі ICTV розуміють ризики нішевості кримінальної драми «Схованки», але пишаються продуктом такої якості.

ICTV планує в жовтні 2019 року показати прем’єру 8-серійної кримінальної драми з елементами нуар-детективу і трилера «Схованки» виробництва Film.ua. Про ці попередні плани каналу повідомила керівна директорка ICTV Анастасія Штейнгауз під час презентації серіалу на міжнародному медіафорумі Kyiv Media Week.

Кримінальна драма – жанр, який, на думку продюсерів Film.ua, найбільше серед українських каналів пасував ICTV. Film.ua з ICTV вже співпрацювали над серіалом «Нюхач», і канал, за словами Анастасії Штейнгауз, оцінює його якість вище за середню для серіальних продуктів на ринку. Тому «Схованки» стали «логічним продовженням цієї співпраці».

Канал позиціонуватиме 8-серійний проєкт не як серіал, а як телекіно. «Канал бачив продукт. І є певні ризики, що він дещо стримінговий, нішевий, не для широкої аудиторії. Але ми тішимося, що в сітці буде продукт такої якості. І ще – не знаючи цифр, канал пишається цим продуктом. Сподіваємося на рейтинги, але побачимо», – сказала пані Штейнгауз.

Креативна продюсерка Film.ua Group Олеся Лук'яненко розповіла, що в проєкту досить інтригуюча зав’язка. Усе починається з того, що батько з донькою заходять у квартиру і починають грати в хованки, і під час гри дівчинка зникає. Також важливою складовою цієї історії були гостросоціальні теми. Зрештою, під час роботи проєкт з детективної історії виріс у психологічну драму.

«На певному етапі ми зрозуміли, що це та історія, яка залежить від того, як вона буде знята. Ми обрали жанр нуару. Притаманна йому неоднозначність нам підходила», – пояснила пані Лук’яненко. При цьому продюсери усвідомлювали, що жанр нуару досить складний для українського ринку.

Зусилля Film.ua, який давно співпрацює з міжнародними партнерами, були спрямовані на те, щоб зробити «Схованки» цікавим продуктом як для внутрішнього, так і світового ринку, зауважила очільниця відділу розробки і копродукції Film.ua Катерина Вишневська. Компанія розпочала дистрибуцію проєкту ще на етапі його виробництва, оформила дистрибуційний пакет одразу з розробкою ідеї, представила відео й розпочала переговори з міжнародними партнерами.

За словами Олесі Лук'яненко, проєкт вийшов дорогим і нішевим: «Його бюджет можна співставити з Нюхачем, але аудиторія більш вузька. До того ж, міжнародні дистрибутори не готові давати гарантію за український продукт до його створення. А в Україні нуар ще ніхто не виробляв». Зрештою, права на світову дистрибуцію «Схованок» (за винятком України, Росії та СНД) придбала європейська медіакомпанія ZDF Enterprises.

Проект «Серіалу» брав участь у пітчингу телесеріалів Odesa IFF ScripTeast Series Projects на минулорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Навесні цього року серіал було відібрано для показу на конференції MIPDrama Buyers Summit у Каннах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY