detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
16.09.2019 16:25
Бородянський не пропонував Ярмощук стати головою Держкіно
Бородянський не пропонував Ярмощук стати головою Держкіно
За словами міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського, уряд наразі визначає, коли буде проведено конкурс на посаду голови Держкіно.

Про це він сказав 16 вересня на на прес-конференції з нагоди відкриття міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week

«Голову Держкіно не призначає держава, міністр, а лише затверджує результат конкурсу. Зараз в Держкіно є тимчасовий виконувач обов’язків керівника (перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін – ДМ). Ми наразі визначаємося, коли будемо проводити конкурс. Конкурсна комісія напрацює критерії до осіб, що претендуватимуть на посаду, та визначить переможця за результатами конкурсу», – сказав Володимир Бородянський.

На запитання «Детектора медіа» про кандидатуру директорки медіаконсалтингової компанії MRM і виконавчої директорки Української кіноасоціації Віктрії Ярмощук, яка наразі координує кінонапрям у розробці гуманітарної стратегії України і яку в кулуарах медіаринку називають найбільш ймовірною кандидаткою на посаду голови Держкіно, міністр запевнив, що не пропонував їй такої посади. Від відповіді на запитання, кому пропонував, пан Бородянський утримався. 

Вікторія Ярмощук, у свою чергу, підтвердила, що такої пропозиції від міністра культури, молоді та спорту їй не надходило, та сказала, що не коментує чутки. 

Нагадаємо, колишній голова Держкіно Пилип Іллєнко написав заяву про звільнення за власним бажанням 19 серпня 2019 року. Він пояснив своє рішення тим, що виконав свою місію на цій посаді. Пан Іллєнко працював головою Держкіно п'ять останніх років. 

21 серпня 2019 року Кабмін звільнив Пилипа Іллєнка з посади голови Держкіно.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY