detector.media
Наталія Данькова
16.09.2019 14:00
Корейські шоу, «повільні формати» та реаліті про порно – тренди в контенті від аналітиків компанії The Wit
Корейські шоу, «повільні формати» та реаліті про порно – тренди в контенті від аналітиків компанії The Wit
Серед світових тенденцій аудіовізуального контенту – талантшоу з Південної Кореї, «повільні формати», реаліті про зйомки порно та відродження старих шоу в діджіталі. Ці та інші тренди презентувала на міжнародному медіафорумі Kyiv Media Week Вірджинія Муслер, генеральна директорка міжнародної аналітичної компанії The Wit зі Швейцарії.

«Молодь, флірт, насильство і самовизначення – найгарячіші теми цього року як у телешоу, так і в серіалах», – наголосила експертка, характеризуючи основні тренди.

Вірджинія Муслер виокремила три корейські формати, які стали подією на світовому ринку. У проєкті The Masked Singer («Співак у масці») зірки виступають у масках і змагаються за симпатію аудиторії. На початку цього року вийшла американська адаптація цього формату на каналі Fox. У форматі Battle of One Voice: 300 група співаків формує команди фанатів та спільно готує виступи для змагання в шоу. У форматі Super Hearer завдання учасників – відрізнити голоси, при цьому завдання ускладнюється тим, що слухачів намагаються заплутати.

Серед так званих «повільних форматів» (slow entertainment), які популярні в Кореї та Китаї, Вірджинія Муслер виокремила проєкти про відкриття притулку для тварин, про роботу корейських зірок в Іспанії тощо. Формат Oops – про те, як літні люди, які працюють у ресторанах, про щось постійно забувають. Також у Британії є формат Restaurant That Makes Mistakes, де люди з деменцією (синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті органічного ураження мозку) керують та працюють у ресторані.

Крім того виробники контенту шукають нові оригінальні відверті ідеї, зауважила Вірджинія Муслер. Наприклад проект Naked Beach: у ньому учасники, які ненавидять свої тіла, намагаються вирішити цю проблему прийшовши на нудистський пляж. «Голі ведучі мають тиждень, щоб переконати тих, хто ненавидить своє тіло, полюбити себе», – йдеться в ролику проєкту.

За спостереженнями експертки, стають дедалі популярнішими проєкти, де підкреслюється сексуальний підтекст. Таким є інтерактивний формат Mums Make Porn. У ньому матері підлітків, які не задоволені якістю того порно, яке дивляться їхні діти, вирішують зняти своє. Вони проводять кастинг, обирають головних героїв, пишуть сценарій і знімають порнофільм. Інший прояв цього тренду – це створення документальних стрічок про сексуальні злочини.

Ще одна світова тенденція – це «продовження життя» реаліті 2000-х років у діджиталі. «Молодий глядач приходить на VOD-платформи й дивиться те, що дивилися в ефірі 20 років тому», – зауважила пані Муслер. І виокремила ще один тренд – перетворення реаліті на подкасти. Наприклад, реаліті Love Island живе новим життям завдяки VOD-платформам Нідерландів, Німечини та Швеції. Це ж реаліті перетворилося на подкаст.

Нагадаємо, The Wit – аналітичний партнер Kyiv Media Week. Ця аналітична компанія, заснована в 1996 році, займається дослідженням світового телевізійного і VOD-контенту. Сьогодні її послугами користуються виробники, дистриб'ютори та мовники по всьому світу.

Фото: Kyiv Media Week / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY