detector.media
15.09.2019 17:17
У проєкті держбюджету на 2020 рік закладено 8,6 млрд грн на підтримку культури та інформаційної діяльності
У проєкті держбюджету на 2020 рік закладено 8,6 млрд грн на підтримку культури та інформаційної діяльності
15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

Про видатки на культуру та інформаційну сферу, закладені в проєкті бюджету, повідомила на брифінгу 15 вересня міністр фінансів Оксана Маркарова, пише «Укрінформ».

«Всі стратегічні пріоритети: охорона здоров'я, освіта, культура - повністю профінансовані в цьому проєкті бюджету. Але головний ухил буде - це бюджет ефективності всередині програми», - сказала вона.

Усього на розвиток культури та інформаційну сферу у проєкті державного бюджету на 2020 рік передбачено 8,6 млрд грн. Зокрема на забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримку книговидавничої справи та популяризацію української літератури у світі планується спрямувати 100 млн грн, на розвиток Суспільного мовлення - 2 млрд грн, на підтримку кінематографії - 1,3 млрд гривень.

«Значно ефективніше можна планувати видатки на культуру та інформаційну сферу тепер, коли всі ці напрямки під дахом одного міністерства. Однак тут головне завдання також - це питання ефективності всередині», - додала Оксана Маркарова.

Нагадаємо, що Національна суспільна телерадіокомпанія України у 2019 році недофінансована майже на половину. Народні депутати України на її підтримку виділили 1 млрд. 5 млн. 100 гривень замість 1 млрд. 816 млн, як передбачено законом «Про суспільне телебачення і радіомовлення України».

Аналогічна ситуація з недофінансуванням була і в 2018 році.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY