detector.media
15.09.2019 10:25
Комітет захисту журналістів закликає владу Таджикистану відновити роботу сайту агентства Asia Plus
Комітет захисту журналістів закликає владу Таджикистану відновити роботу сайту агентства Asia Plus
Медіагрупа Asia Plus повідомила через свій додатковий сайт, що з 19 серпня основний її сайт не працює, також не працють електроні адреси агентства.

Про це повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ) з посиланням на службу «Радіо Свобода» у Таджикистані - «Радіо Озоді».

Зазначається, що раніше сайт Asia Plus вже зазнавав блокувань, хоча доступ до ньго зберігався за кордоном та через VPN.

У звітах Asia Plus і «Радіо Озоді» повідомляється, що записи доменних імен для двох веб-сайтів, news.tj та asiaplus.tj, були свідомо неправильно налаштовані для порушення доступу. Хоча це може бути результатом помилки або кібератаки, національний реєстр доменів ще не розслідує скарги від Asia Plus та приватного постачальника послуг, що керує доменами, повідомляє «Радіо Озоді». Доменом .tj керує Центр інформаційних технологій при адміністрації президента, згідно з веб-сайтом реєстру.

У Комітеті захисту журналістів висловии занепокоєння тим, що робота сайту інформаційного агентства ймовірно блокується цілеспрямовано, а спроби відновлення його роботи наразі невдалі.

«Влада Таджикистану повинна розслідувати проблему та допомогти забезпечити доступність веб-сайту, щоб громадськість могла отримати неохідні новини та інформацію», - закликали у CPJ.

Комітет захисту журналістів не отримав відповіді на електронний запит до Центру інформаційних технологій. Урядова служба зв'язку відмовилась визанавати відповідальність за інцидент, повідомляє «Радіо Озоді».

Asia Plus вважають одним із найбільших незалежних інформаційних агентств Таджикистану. Воно висвітлює політичні, соціальні та економічні питання. У листопаді 2018 року Eurasianet повідомив, що Asia Plus приєдналася до зростаючого списку блокованих новинних ресурсів Таджикистану після того, як опублікувала статтю про звільнення від сплати податків для будівельних компаній, пов'язаних з президентом та його родиною.

Агентство продовжує публікувати через сайт-дзеркало, сторінку Facebook та канал Telegram.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY