detector.media
14.09.2019 15:00
Міністр цифрової трансформації планує закріпити законом мінімальну швидкість інтернету
Міністр цифрової трансформації планує закріпити законом мінімальну швидкість інтернету
На думку міністра з питань цифрової трансформації Михайла Федорова, повноцінне впровадження 3G і 4G також потребує додаткового часу та зусиль, оскільки в Україні багато «білих» плям без цього зв'язку.

Про це він сказав під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві.

«Щоб перейти до питання 5G, ми повинні багато чого відремонтувати, що у нас зламано. Жодна людина в країні не розуміє, яке в нас реальне проникнення інтернету в регіони. І ми дуже хочемо це відремонтувати в найближчі кілька місяців. Наша мета в найближчі три роки - щоб 100% соціальної інфраструктури та 100% населених пунктів отримали доступ до швидкісного інтернету. Й ми хочемо на рівні закону закріпити мінімальну швидкість інтернету», - сказав Михайло Федоров.

Міністр також розповів про плани закріпити на рівні закону мінімальну швидкість інтернету в країні.

«Сьогодні є домовленість з операторами: на форумі в Маріуполі ми представимо план, як ми через рік або два зробимо так, щоб на кожній ділянці України у нас був класний 3G і 4G. Коли я їхатиму поїздом до Запоріжжя, в мене буде нормальний 4G, потім ми з вами поговоримо про 5G», - додав Федоров.

Нагадаємо, у травні 2019 року Петро Порошенко підписав указ, який мав визначати графік запуску зв'язку п’ятого покоління (5G) у 2020 році в Україні.

У червні 2019-го 5G-мережу запустили в Італії. Вона стала третьою країною в Європі, після Швейцарії та Великобританії, де з’явився зв’язок нового покоління.

У липні 2019-го 5G запустили в Німеччині.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY