detector.media
14.09.2019 12:19
У Туреччині суд скасував вироки п'ятьом колишнім співробітникам газети Cumhuriyet
У Туреччині суд скасував вироки п'ятьом колишнім співробітникам газети Cumhuriyet
Комітет захисту журналістів (CPJ) привітав рішення Верховного апеляційного суду Туреччини про скасування вироку та звільнення п'яти колишніх співробітників газети Cumhuriyet, які перебували у в'язниці.

Про це йдеться в повідомленні CPJ.

Зазначається, що серед звільнених - карикатурист Муса Карт, оглядачі Гюрай Оз і Хакан Кара, член правління Ендер Челік та адвокат Мустафа Кемаль Гюнґор.

При цьому суд заборонив їм залишати країну.

«Ми вітаємо постанову турецького суду, яка звільнила колишніх журналістів та співробітників газети Cumhuriyet. Однак ніхто з них не повинен був перебувати в тюрмі в першу чергу. Якщо Туреччина хоче позбавитися репутації найгіршої в'язниці для журналістів у світі, їй потрібно звільнити всіх ув'язнених журналістів і припинити переслідування преси», - зазначили в CPJ.

Нагадаємо, 25 квітня 2018 року тринадцятьох співробітників турецької опозиційної газети Cumhuriyet засудили до тривалих термінів ув'язнення за «допомогу озброєним терористичним організаціям, членами яких вони не були». Зокрема було визнано винним у підтримці терористичних організацій видавця газети Акіна Аталая (Akin Atalay), її головного редактора Мурата Сабунджу (Murat Sabuncu) та відомого турецького журналіста-розслідувача Ахмета Шика (Ahmet Sik).

Раніше того ж року турецький суд засудив шість осіб до довічного ув’язнення, серед них - троє відомих журналістів. За даними організації Amnesty International, після невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року, принаймні 156 видань в Туреччині були закриті, а 2500 журналістів та інших працівників ЗМІ втратили роботу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY