detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
13.09.2019 13:47
Комітет гуманітарної та інформполітики розпланував роботу на вересень 2019 – січень 2020 року
Комітет гуманітарної та інформполітики розпланував роботу на вересень 2019 – січень 2020 року
11 вересня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики затвердив план роботи на період другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

З 20 законопроектів, які виноситимуться на розгляд Комітету протягом другої сесії, 11 стосуватимуться інформаційних, рекламних та мовних питань. Зокрема:

Два законопроекти, які стоять у плані, Комітет уже розглянув на початку вересня: проект № 1058 про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні фільму в Україні), внесений народними депутатами Віталієм Безгіним, Олександром Ткаченком та ін.; проект №1058-1 про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні), внесений народними депутатами Миколою Княжицьким, Яною Зінкевич та ін.

Окрім того, Комітет планує розглянути низку законопроектів, де не є головним, до яких має подати пропозиції, а саме: проект закону № 1086 про радіочастотний ресурс України; проект закону № 1207 про авторське право і суміжні права. Також у цих планах перелічений проект закону № 1074 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії, але Верховна Рада вже ухвалила цей закон 12 вересня.

Серед питань, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету, – інформаційна безпека на прикордонних територіях – 20 січня 2020 року. Але поки що невідомо, де саме буде проведено це засідання.

Також Комітет контролюватиме (щоквартально) виконання низки законів: «Про кінематографію», «Про державну підтримку кінематографії в Україні»; «Про внесення змін до деяких законів Україні щодо вдосконалення системи державного управління у книговидавничій сфері» щодо функціонування Інституту книги; «Про Український культурний фонд»; «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» у розрізі регіонального розвитку, шляхів і перспектив; «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Комітет пропонує провести парламентські слухання на тему: «Стратегія розвитку книговидавничої галузі».

Крім того, запланована низка конференцій, семінарів, круглих столів, які будуть проводитися комітетом або за його участю: круглі столи на тему «Еволюція гібридних впливів та медіаграмотність»; «Україна в світі у вимірі сучасної гуманітарної та інформаційної політики»; «Стан законодавчого супроводу вирішення питань інформаційної безпеки в умовах зростання інформаційних загроз гібридного характеру».

Нагадаємо, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики очолює Олександр Ткаченко («Слуга народу»). Хто ще входить до складу комітету та якими темами він опікується – можна прочитати тут. Комітет створив п’ять підкомітетів: з питань культурної політики; інформаційної політики; туризму та курортів; у справах сім’ї та дітей; кінематографу та реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY