detector.media
12.09.2019 16:07
Верховна Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно
Верховна Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно
Законопроєкт № 1074, поданий депутатами партії «Слуга народу», було прийнято за основу та в цілому.

Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті Верховної Ради. 

За прийняття законопроєкту в цілому проголосували 325 народних депутатів, проти - 0, утрималося - 0, не голосували -71.  

Як писав «Детектор медіа», законопроєкт № 1074 було подано до ВР депутатами від партії «Слуга народу» Олександром Ткаченком, Віталієм Безгіним, Євгенією Кравчук, Павлом Сушком, Владиславом Криклієм та іншими.  

Аналогічний законопроєкт уже було подано до Верховної Ради у жовтні 2015 року народними депутатами Оленою Кондратюк, Ольгою Черваковою, Ігорем Гринівом, Іриною Подоляк, Олександром Абдулліним та Олегом Медуницею. Його було прийнято в першому читанні в березні 2016 року, але до другого читання він так і не дійшов. За словами колишнього голови Комітету з питань культури та духовності, нинішнього члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Миколи Княжицького, законопроєкт від депутатів «Слуги народу» є ідентичним із поданим у 2016 році.

Нагадаємо, прийняття змін до Бюджетного кодексу щодо держпідтримки кіно було необхідною умовою для того, щоб запрацював закон «Про державну підтримку кінематографії», який було прийнято ще в 2017 році. Також необхідно було внести зміни й до Митного та Податкового кодексів, які було прийнято в листопаді 2017 року.

12 вересня Верховна Рада також прийняла за основу законопроєкт про кешрібейти в кіно

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY