detector.media
12.09.2019 13:18
«Будинок "Слово"» отримав приз на фестивалі «Кінолітопис»
«Будинок "Слово"» отримав приз на фестивалі «Кінолітопис»
Стрічка Тараса Томенка «Будинок "Слово"» отримала приз за найкращу режисуру на 16-му Київському міжнародному фестивалі документальних фільмів «Кінолітопис».

Про це повідомляє прес-служба фільму. 

«Будинок "Слово"» розповідає про знищення радянською владою мистецького руху, що виник в 20-30-х роках у Харкові. В 66-х квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери. Навмисно зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох років було репресовано, розстріляно чи перетворено у співців партії.

Сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсери – Юлія Чернявська і Олег Щербина.

Фільм вироблено компанією «Фреш продакшн» за підтримки Держкіно України

Як писав «Детектор медіа», документальний фільм «Будинок "Слово"» отримав національну кінопремію «Золота Дзиґа» в номінації «Найкращий документальний фільм». 

Нагадаємо, Тарас Томенко та Любов Якимчук перемогли на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова 2015» за сценарій до повнометражного ігрового фільму «Будинок "Слово"», що наразі перебуває у виробництві.

У широкий український прокат фільм вийшов 9 листопада. Світова прем'єра «Будинку "Слово"» пройшла у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю.

Міжнародним дистрибутором стрічки став британський сейлз-агент Journeyman pictures.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY