detector.media
12.09.2019 11:49
Бородянський анонсував комплексну програму щодо інформзабезпечення населення ОРДЛО й Криму
Бородянський анонсував комплексну програму щодо інформзабезпечення населення ОРДЛО й Криму
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що за декілька місяців буде готова комплексна програма дій щодо інформаційного забезпечення населення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і Криму.

Про це він сказав в ефірі «Українського радіо».

«Я думаю, що протягом одного-двох місяців у нас буде більш-менш конкретна програма дій щодо інформаційного забезпечення наших громадян на тимчасово окупованих територіях доступом до української інформації», – заявив Володимир Бородянський.

Він також перелічив виклики, які стоять зараз перед Україною, а саме: «агресія РФ; гібридна війна;, маніпулювання суспільною думкою; фізичні виклики (здатність усіх систем працювати безперервно); корупція, неукраїнський продукт [медіа] (який спотворює факти); у держави відсутнє розуміння як вона працює, які цінності вона пропагує».

«Якщо ми кажемо про лінію розмежування, про тимчасово окуповані території – то це комплексний підхід, який включає в себе не тільки інформаційну складову, а й дієву складову. Тобто, переобладнання пунктів перетину кордону. <…> Створення для громадян з тимчасово окупованих територій можливостей реалізувати себе в Україні. Що стосується суто інформаційної частини, то тут ми повинні розуміти, що є фізичні обмеження – максимальна глибина наших передавачів, на яку ми можемо здійснювати трансляцію складає близько 30-40 км – це перше. По-друге, проти нас можуть включатися "глушилки" з того боку і ця глибина буде змінюватися. Але в нас є декілька відповідей і ми працюємо над цим», – додав міністр.

Як писав «Детектор медіа», Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

Попри це, на запитання про ідею створення українського російськомовного телеканалу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відповів, що треба дослідити, яка задача стоїть перед державою і чи обов’язково вирішувати її таким шляхом.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY