detector.media
11.09.2019 12:33
Роман Сущенко зняв плакат #ВолюСущенку з будівлі «Укрінформу»
Роман Сущенко зняв плакат #ВолюСущенку з будівлі «Укрінформу»
Український журналіст Роман Сущенко, який 7 вересня повернувся в Україну в рамках обміну з РФ «35 на 35», 11 вересня зняв плакат #ВолюСущенку з будівлі «Укрінформу».

Після цього в «Укрінформі» розпочалася пресконференція.

 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Вони прилетіли в аеропорт «Бориспіль», де їх зустрічали родичі разом із Президентом України Володимиром Зеленським, омбудсвумен Людмилою Денісовою, головою Служби безпеки України Іваном Бакановим, а також – деякими міністрами та народними депутатами. На події була присутня численна кількість журналістів, фотографів та операторів, як українських, так й іноземних медіа.

Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

Пізініше український журналіст Роман Сущенко повідомив, що планує надалі працювати в агентстві «Укрінформ». 

9 вересня Марк Фейгін повідомив, що Роману Сущенку на 20 років заборонили в'їзд на територію Росії.

Як писав ДМ, Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватним візитом. Журналіста звинуватили в «шпигунстві». 4 червня 2018 року Романа Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. У серпні 2019 стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY