detector.media
11.09.2019 11:28
Редакція французької газети Le Monde закликала власників гарантувати незалежність видання
Редакція французької газети Le Monde закликала власників гарантувати незалежність видання
Журналісти та редактори французької газети Le Monde підписали відкритий лист з вимогою до власників видання гарантувати редакційну незалежність. Власників закликали підписати угоду, яка дозволить редакції затвердити або відхилити будь-якого нового акціонера.

Про це повідомляє The Guardian.

Лист опублікували 10 вересня, його підписали два директори Le Monde та 450 журналістів. Згідно з ним, двоє основних інвесторів мають тиждень, щоб погодитися з умовами журналістів.

У 2010 році газету придбали три приватні інвестори: телекомунікаційний магнат Ксав'є Ніл, колишній банкір Матьє Пігассе та промисловець П'єр Берге, який помер у жовтні 2017 року. Рік тому редактор Le Monde Джером Феногліо повідомив, що Матьє Пігассе продав 49% своїх акцій чеському промисловцю енергетики Даніелю Кретенському.

Побоюючись нового власника газета попросила інвесторів підписати угоду, яка дозволить їй затвердити або відхилити будь-якого нового акціонера з контрольними правами. Проте цю угоду підписав лише Ксав'є Ніл.

Нагадаємо, Міжнародні організації закликали нову президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен зробити пріоритетними свободу преси, захист журналістів та доступ громадян ЄС до інформації.

Фото: Fred Dufour/AFP/Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY