detector.media
10.09.2019 17:04
Комітет захисту журналістів назвав 10 країн із найжорсткішою цензурою
Комітет захисту журналістів назвав 10 країн із найжорсткішою цензурою
Комітет захисту журналістів повідомив, що перше місце в світі в рейтингу найжорсткішої цензури преси займає Еритрея.

Про це 10 вересня повідомляє пресслужба CPJ.

Список створений на базі дослідження Комітету про методи цензури, що використовують авторитарні уряди:

  1. Еритрея
  2. Північна Корея
  3. Туркменістан
  4. Саудівська Аравія
  5. Китай
  6. В'єтнам
  7. Іран
  8. Екваторіальна Гвінея
  9. Білорусь
  10. Куба

«Ці країни зневажають міжнародні норми і гарантії свободи слова, ув’язнюючи в тюрмах репортерів, використовуючи державні засоби масової інформації як рупор правлячих режимів і змушуючи незалежних журналістів відправлятися у вигнання», – йдеться в повідомленні.

За даними CPJ, щоб «змусити замовкнути незалежну пресу» Саудівська Аравія, Китай, В'єтнам та Іран поєднують традиційну тактику цензури (тюремне ув'язнення, переслідування журналістів тощо) з використанням складної технології стеження і цілеспрямованими онлайн-кампаніями.

Методологія визначення «10 країн з найжорсткішою цензурою» включає оцінку країн по таким критеріям: які тактики для обмеження свободи преси використовують уряди, у тому числі закони про наклеп або «фальшиві новини», цифрове і фізичне спостереження за журналістами, блокування новинних сайтів, обмеження на приватні ЗМІ, виключення іноземних кореспондентів, а також цільові хакерські або тролінгові кампанії.

Нагадаємо, Міжнародні організації закликали нову президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен зробити пріоритетними свободу преси, захист журналістів та доступ громадян ЄС до інформації.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY