detector.media
08.09.2019 13:35
8 вересня у світі відзначають Міжнародний день солідарності журналістів
8 вересня у світі відзначають Міжнародний день солідарності журналістів
Міжнародний день солідарності журналістів було проголошено в 1958 році за рішенням IV конгресу Міжнародної організації журналістів (МОЖ) – найстарішого і найбільшого інтернаціонального журналістського об’єднання у світі.

Про це повідомляє UATV.

Дата 8 вересня була обрана не випадково. Саме в цей день у 1943 році в Берліні був страчений фашистами чехословацький журналіст, літературний і театральний критик, публіцист, активіст чехословацької компартії Юліус Фучик. Він був заарештований гестапо у квітні 1942 року. У нацистських катівнях Юліус не залишив професію і встиг написати книгу «Репортаж з петлею на шиї» (чес. Reportáž psaná na oprátce), за яку був посмертно в 1950 році удостоєний Міжнародної премії Миру.

Традиційно в день солідарності журналістів в багатьох країнах проходять збори та конференції, на яких медійники діляться досвідом і відзначають найдостойніших у своєму середовищі.

Нагадаємо, Інститут масової інформації в серпні зафіксував 29 порушень свободи слова в Україні, з яких 17 випадків стосувалися фізичної агресії стосовно журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY