detector.media
08.09.2019 11:35
Сенцов після повернення в Україну з'явився у соцмережі (ВИПРАВЛЕНО)
Сенцов після повернення в Україну з'явився у соцмережі (ВИПРАВЛЕНО)
Український режисер Олег Сенцов 7 вересня повернувся на батьківщину в рамках обміну утримуваними громадянами між Україною та Росією.

8 вересня на сторінці Сенцова у Facebook з'явився допис, що це єдиний його акаунт у соцмережах. Наразі ця сторінка не верифікована.

«Невелика інформація стосовно моєї присутності в інтернеті. Це моя офіційна і єдина сторінка. В інших соцмережах і месенджерах я не представлений. Цю сторінку я веду особисто, коментарів не пишу, в друзі додаю тих людей, з якими знайомий особисто, спілкуюся або працюю. Дякую за увагу і розуміння. Всім гарного дня!» - йдеться в повідомленні.

Раніше видання «TheБабель» повідомило, що у Сенцова начебто з'явився акаунт у Twitter. 7 вересня на сторінці було опублікувано три твіти: «Я вдома!!!» та ще два зі словами подяки. Як виходить з допису режисера у Facebook, акаунт у Twitter є фейковим. Новина на сайті «TheБабеля» також більше не доступна.

Як писав ДМ, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними громадянами. До україни повернулись 35 політв'язнів, зокрема, журналіст Роман Сущенко, режисер Олег Сенцов та Олександр Кольченко, якого росіяни затриммали разом із Сенцовим. Також зустрілись із родинами 24 українських моряки.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року суд РФ визнав його винним в начебто організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Також у жовтні 2018 року стало відомо, що ЄСПЛ прийняв до розгляду позов режисера Олега Сенцова, а у січні 2019 року ЄСПЛ повернув пріоритет розгляду справи Олега Сенцова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY