detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
05.09.2019 19:11
Нацрада зафіксувала нових власників ZIK у ліцензіях і призначила перевірку каналу
Нацрада зафіксувала нових власників ZIK у ліцензіях і призначила перевірку каналу
5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK за однією з його супутникових ліцензій через відсутність супутникового мовлення.

Канал ZIK – це дві юридичні особи: ТОВ «ТРК “Нові комунікації”», яка володіє цифровою ефірною та супутниковою ліцензіями, та ТОВ «ТРК “Міст ТБ”», яка володіє аналоговою ефірною та супутниковою ліцензіями. ТРК «Міст ТБ», за даними моніторингу Нацради, не здійснює супутникового мовлення (інша юридична особа мовлення здійснює). Тому Нацрада призначила перевірку.

Також Нацрада переоформила ліцензії обох юридичних осіб каналу, зафіксувавши в них нових кінцевих бенефіціарних власників ZIK. Замість Олени, Жанни та Анастасії Димінських (члени родини львівського бізнесмена Петра Димінського) кінцевим бенефіціаром ТРК «Нові комунікації» став народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак, а от кінцевими бенефіціарами ТРК «Міст ТБ» стали громадяни Кіпру Елені Янгу і Ревекка Хрісту.

«Ми можемо мати сумніви щодо цього, але юридично всі документи підготовлені правильно, тому відмовити ми не можемо», – пояснив член Нацради Олег Черниш.

Нагадаємо, 14 червня соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став власником каналу ZIK і створив з трьох своїх інформаційних каналів («112 Україна», NewsOne і ZIK) медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов.

11 липня під час доповіді у Верховній Раді заступниця голови Нацради Уляна Фещук повідомила, що Нацрада не може дослідити зв'язок телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK з Віктором Медведчуком і вплив на ці канали з Російської Федерації, а також не має достатніх механізмів для припинення поширення цими каналами російської пропаганди та мови ворожнечі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY