detector.media
05.09.2019 15:48
Кіберполіція викрила пірата, що надавав платну підписку на 2,5 тисячі каналів
Кіберполіція викрила пірата, що надавав платну підписку на 2,5 тисячі каналів
Кіберполіція перекрила канал незаконної трансляції 2,5 тисячі телеканалів на Донеччині.

Про це йдеться на сайті кіберполіції.

Кримінальне провадження розпочато за ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Нанесені зловмисником збитки наразі встановлюють експерти. Йому загрожує до двох років ув’язнення.

Роботу спеціального сервісу організував 38-річний мешканець міста Маріуполь. За щомісячну оплату він незаконно надавав користувачам доступ до майже 2,5 тисяч телеканалів та 5 тисяч фільмів.

За інформацією кіберполіції, серед них були стрічки, які діяльність терористичних та сепаратистських організацій так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки».

«Надання підписки до цього сервісу здійснювалося наступним чином: коли клієнт заходив на сайт вперше, йому надавався доступ до порталу в тестовому режимі на 24 години. Після тестування зацікавлена особа зверталась до адміністратора порталу для оформлення передплати. В подальшому зловмисник надавав інструкцію оплати послуги за допомогою електронних гаманців. Після оплати користувач отримував доступ до телеканалів та фільмів», - повідомляє кіберполіції.

Поліцейські провели обшук у його квартирі у Маріуполі та вилучили системний блок, ноутбук з програмним забезпеченням управління адмінпанеллю ТВ-порталу, флеш-носії з даними та два блокноти з чорновими записами. Усю техніку направлено на експертизу.

Нагадаємо, у серпні кіберполіція затримала шахраїв, які вкрали у користувачів 1,5 млн грн.

Фото - cyberpolice.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY