detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
05.09.2019 13:36
На акції протесту під Нацрадою затримали Юрія Гудименка (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)
На акції протесту під Нацрадою затримали Юрія Гудименка (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)
У Києві 5 вересня на акції протесту щодо каналів «112 Україна» та NewsOne під будівлею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення поліція затримала двох осіб.

Про це «Детектору медіа» повідомили в пресслужбі Шевченківського управлінні ГУНП у Києві.

Імена затриманих правоохоронці не назвали. Однак на своїй сторінці в Facebook партія «Демократична сокира» повідомила, що затримали одного із засновників цієї партії, активіста та журналіста Юрія Гудименка. За словами свідків події, поліція затримала його після того, як він підійшов до людини з плакатом, на якому було «висловлене незадоволення "Демократичною сокирою" у занадто різкій формі», та спробував «роздивитися плакат шляхом взяття його в руки».

У поліції уточнили, що інцидент стався біля Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Правоохоронці пояснили, що один із активістів підійшов до людини з плакатом і намагався його вирвати, унаслідок інциденту обох чоловіків доставили до управління поліції для надання пояснень. Правову кваліфікацію події наразі не надали.

Згодом Юрія Гудименка в Facebook повідомив, що його відпустили.

Нагадаємо, під будівлею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня 2019 року на акцію протесту зібралися близько 50 активістів з вимогою заборонити мовлення телеканалів «112 Україна» і NewsOne та близько 100 людей, які підтримують ці канали. 

Нацрада планує розглянути 5 вересня результати перевірки NewsOne. Окрім того, порядком денним передбачається розгляд питання щодо групи регіональних телеканалів, які мовлять під логотипом «112 Україна».

Як писав ДМ, 9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за ознаки розпалювання ворожнечі щодо окремих груп українського суспільства в ефірах каналу протягом останнього часу. Таке рішення Нацрада ухвалила за результатами моніторингів ефіру каналу за останній час, у тому числі – ефірів за 8 липня, де обговорювалася ідея спільного з російським телеканалом «Россия» телемарафону «Надо поговорить» і його скасування. Результати перевірки Нацрада кілька разів переносила і планує розглянути 5 вересня.

Фото: Юрій Гудименко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY